Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Els inspectors d’hisenda qualifiquen “d’independència fiscal” la proposta de finançament d’Aragonès

Ignoren l'espoli fiscal crònic a Catalunya i tenen la barra de dir que la nova proposta del Govern "agredeix els principis constitucionals d'igualtat i solidaritat"

|

- Publicitat -

L’Associació d’Inspectors d’Hisenda de l’Estat (IHE) ha qualificat aquest dilluns la proposta de la Generalitat sobre finançament “d’independència fiscal”. Per l’entitat, assolir la plena sobirania en la recpatació suposaria el fraccionament de l’agència tributària espanyola, el deteriorament de la lluita contra el frau i una substancial reducció dels serveis públics que es presten als ciutadans. “Aquesta pretesa independència fiscal no està contemplada ni a la Constitució, ni al mateix Estatut”, argumenten. Així mateix, avisen que la iniciativa impulsada per l’Executiu de Pere Aragonès agredeix els principis constitucionals d’igualtat i solidaritat.

Pels inspectors, el document que ha presentat la Generalitat posa de manifest que el model proposat només es pot fer si es traspassen tots els mitjans materials i humans des d’Hisenda (AEAT) a l’Agència Tributària Catalana (ATC). “Es tracta, doncs, d’una conculcació dels principis tributaris fonamentals sobre els quals s’assenta el sistema tributari espanyol actual, fonamentalment la generalitat, la capacitat econòmica, la igualtat, la justícia i l’eficiència tributària”, avisen.

Publicitat

Negar l’espoli fiscal

D’altra banda, l’IHE observen “amb enorme preocupació” els “perills” que, a parer seu, pot comportar l’aplicació de la proposta d’Aragonès. “Som plenament conscients de les conseqüències negatives que implicaria la fragmentació de l’AEAT en la gestió i recaptació dels impostos, en la lluita contra el frau fiscal, i en la seva funció com a òrgan vertebrador de determinats ajuts socials de l’Estat”, conclouen.

Et pot interessar  Nogueras critica que el PSOE només "prometi diners a Catalunya" quan hi ha eleccions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut