Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Illa s’escandalitza com la resta de partits unionistes per l’anunci de Borràs per l’aturada del Parlament

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha enviat una carta a la presidenta del Parlament, Laura Borràs per demanar-li que faci marxa enrere en la proposta impulsada per la Mesa recomanant l’aturada de l’activitat parlamentària fins que la Comissió de l’Estatut del Diputat tingui un nou dictamen sobre l’escó del diputat de la CUP Pau Juvillà. A la carta, el socialista qualifica l’aturada de “inaudita i sense precedents” i diu que la de Borràs és “una decisió arbitrària que menyscaba els drets i els deures dels diputats”. És per això que, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Illa també ha anunciat que el seu partit presentarà una petició de reconsideració a la Mesa.

A la carta, de fet, Illa ja reclama a Borràs que “reconsideri” la proposta d’aturada, “en un exercici de responsabilitat institucional i de lleialtat amb la ciutadania a la que es representa”. De fet, a l’entrevista, Illa no s’ha estalviat la seva perplexitat pel que ha viscut el Parlament les darreres hores. “Assistim a una gesticulació estèril que no afavoreix el prestigi de la institució”, ha dit, tot avisant que els socialistes seguiran assistint a totes les comissions i intentant que “es reverteixi” l’aturada en cada cas on s’intenti aplicar.

Publicitat

A més, sense entrar en més detalls, el socialista ha explicat que el PSC “estudiarà les coses a fons per a veure si hi ha altres camins o maneres per revertir” el que està passant, sense descartar arribar als tribunals. “Un Parlament no pot suspendre l’activitat. Quan un presideix un Parlament està per sobre del partit i està al servei delParlament, no ha d’instrumentalitzar la institució per motius partidistes o personals. S’han de defensar els drets de tots els diputats. Tothom té dret a defensar el seu punt de vista però un Parlament no suspèn l’activitat en democràcia”, ha sentenciat Illa a l’entrevista.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut