Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Illa segueix insistint amb l'”alternativa” fracassada i demana sotmetre’s a la investidura

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari del PSC-Units, Salvador Illa, ha cridat a evitar “la repetició d’un fracàs” d’un nou Govern independentista i ha insistit que hi ha “una alternativa”. Això és el que ha traslladat Illa a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en la ronda de contactes que ha acabat aquest dimecres al migdia. En la reunió, Illa ha traslladat a Borràs la seva “disponibilitat” per sotmetre’s al debat d’investidura, tot i que ha admès que només té assegurats els suports dels 33 diputats del seu grup parlamentari i “la legitimitat” d’haver guanyat en vots el 14-F. Després d’aquesta trobada, Borràs ha proposat Pere Aragonès (ERC) com a candidat.

Illa ha reiterat que el Parlament sorgit de les eleccions del 14-F és “un reflex del que van votar els catalans”, amb un vot d’esquerres i de “retrobament”, segons la seva lectura.

Publicitat

Illa ha dit que constata amb “preocupació” les negociacions entre els independentistes. Ha dit que ERC és “presonera” de la CUP i de JxCat i els ha acusat d’haver apostat “pel camí fàcil i alhora el més costós per al país, que és el camí del bloqueig i la paràlisi”.

“Catalunya seguirà perdent amb aquest possible pacte, que neix tocat”, ha continuat argumentant des de la sala de premsa del Parlament. Illa ha dit que hi ha una “alternativa”, que ell mateix està disposat a “construir-la”.

Et pot interessar  [VÍDEO] Clatellot de Lluc Salellas al PSC per prioritzar cada cop més el castellà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut