Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Illa emula a Maragall i presenta el seu govern a l’ombra

|

- Publicitat -

El govern a l’ombra liderat pel president del PSC al Parlament, Salvador Illa, l’integren diputats del grup parlamentari del PSC-Units i consta de 15 consellers alternatius als de Pere Aragonès, dels quals serà portaveu la també diputada Alícia Romero, que portarà l’àrea d’Economia, Hisenda i Societat Coneixement. A més dels 15 consellers alternatius, tindrà dos comissionats: la viceprimera secretària del PSC i vicepresidenta del Parlament, Eva Granados, com a comissionada de Presidència “per la Catalunya 2050, per a un desenvolupament sostenible i la lluita contra la desigualtat”, i el secretari primer de la Mesa, Ferran Pedret, com a comissionat de Presidència per a l’impuls federal, el memorial democràtic i la llei electoral. El portaveu adjunt del PSC-Units al Parlament, Raúl Moreno, serà el conseller alternatiu d’Afers Socials i Infància, mentre que el diputat Jordi Terrades s’encarregarà d’Infraestructures, Territori i Habitatge; Òscar Ordeig, d’Indústria, Empresa, Comerç, Turisme i Agenda Digital, i Pol Gibert, de Treball. Gemma Lienas s’ocuparà d’Igualtat; Esther Niubó, d’Educació i Formació Professional; Rosa Maria Ibarra, de Món Agrari, Pesca, Alimentació i Repte Demogràfic; Silvia Paneque, de Transició Ecològica; Assumpta Escarp, de Salut; Rocío García, de Cultura, i Rubén Viñuales, de Justícia. El secretari general d’Units, Ramon Espadaler, assumirà l’àrea de Seguretat i Convivència; Marta Moreta, la de Món Local, Funció Pública i Esport, i David Pérez, la de Transparència, Govern Obert i Mitjans Audiovisuals, i l’analista Mireya Fuente serà secretària del govern alternatiu socialista.

La iniciativa s’inspira en el govern alternatiu que va impulsar l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall al 2000 i en els ‘shadow cabinets’ de la política britànica, i pretén ser un instrument per exercir una oposició rigorosa i constructiva i impulsar una alternativa real al Govern d’Aragonès.

Publicitat
Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia

El govern a l’ombra d’Illa arrencarà impulsant quatre propostes: un pacte per fer front a la pandèmia de coronavirus, una sobre els fons europeus, un acord per la renovació dels alts càrrecs designats pel Parlament, i un altre acord per al pluralisme, per “uns mitjans públics a tot arreu i per a tothom”, i una llei electoral catalana.

Cercarà fer oposició a partir del seguiment del Govern; configurant una alternativa promovent canvis, solucions i propostes d’actuacions i polítiques públiques, i oferint mà estesa i col·laboració a l’Executiu d’Aragonès en els assumptes d’interès general, amb disponibilitat per aconseguir grans acords.

La primera reunió del govern a l’ombra ha tingut lloc a la Galeria de Catalans Il·lustres al Palau Requesens.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut