Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Illa diu que “no entén” la presència d’Aragonès al Senat: “El PP vol trolejar Catalunya”

El candidat del PSC rebutja anar fins a Perpinyài assegura que només participarà en "debats electorals a Catalunya"

|

- Publicitat -

Salvador Illa carrega tant contra el PP com contra el president Aragonès pel debat a la comissió de comunitats autònomes del Senat sobre la llei d’amnistia. “El PP vol trolejar Catalunya i el senyor Aragonès vol trolejar el PP, és a dir, fer més gran aquesta mentida”, ha denunciat aquest dilluns el primer secretari i candidat del PSC en una atenció als mitjans des de la seu del sindicat UGT. “Ningú entén la presència del senyor Aragonès, ni des d’un punt de vista temàtic ni pel resultat que tindrà això, que serà zero”, ha reblat Illa. Pel que fa a la proposta de Carles Puigdemont de celebrar debats a la Catalunya del Nord, el dirigent socialista ha replicat que només participarà en aquells que s’organitzin a Catalunya.

En una atenció abans de reunir-se amb el secretari general d’UGT, Camil Ros, el candidat socialista ha defensat que “l’amnistia està descomptada a Catalunya, perquè normalitza el que ja és normal”. I ha criticat l'”intent” del PP de “posar el Senat en campanya”. Illa ha denunciat que els populars “utilitzen” el Senat per a interessos electorals i ha lamentat que Aragonès “s’hi presta”.

Publicitat

Debats a Catalunya

Pel que fa a les propostes de Pere Aragonès i Carles Puigdemont de celebrar debats electorals a la Catalunya del Nord, el candidat del PSC a les eleccions del 12-M ha deixat clares les seves tres condicions: “Que s’organitzin a Catalunya; només faltaria; que hi participin els candidats amb representació parlamentària, i que tinguin difusió. Aquesta proposta incompleix dues de les tres”.

Promet “resoldre el finançament”

Preguntat pel finançament singular que defensa el Govern, Salvador Illa ha rebatut que “després de 10 anys de governs d’ERC i Junts no hi ha hagut cap avenç en aquesta matèria” i que la seva “credibilitat” és “molt baixa”. Dit això, s’ha compromès a “resoldre el finançament” si és president de la Generalitat. “Catalunya tindrà un finançament just; no enraonarem tant i farem més feina” ha reblat.

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC

UGT crida a la participació

Per la seva banda, el secretari general d’UGT, Camil Ros, ha lamentat que “s’hagin convocat eleccions per un tema que no estava als pressupostos” i que “hem perdut l’oportunitat” d’uns comptes “que avançaven en alguns aspectes”. Malgrat tot, ha afegit que “cridaran la gent a participar en aquestes eleccions” per poder avançar en drets.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut