Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Iglesias carrega contra Iceta per haver compartit pancarta amb Vox

|

- Publicitat -

El líder de Podem, Pablo Iglesias, creu que va ser un “enorme error” que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, compartís pancarta amb Vox a les manifestacions del 2017 contra el procés independentista. En una entrevista a RAC1, Iglesias ha celebrat que finalment “per sort o per correlació de forces els socialistes no tenen cap opció de plantejar que els seus aliats poden sortir de la fotografia de Colón”. “La nostra força política sempre ha estat al costat de la democràcia malgrat les hòsties que ens hem endut”, ha dit. Iglesias també ha rebatut les crítiques del PP i de Vox, que l’acusen d’haver introduït la “violència” a la campanya. “T’envien quatre bales, i el responsable de la violència ets tu”, ha ironitzat.

El líder de Podem s’ha mostrat molt dolgut amb les manifestacions de les candidates del PP i de Vox, que han assenyalat a Iglesias com el culpable que la campanya graviti entorn de les amenaces. “Clar… la culpable de la violació és la dona que va en minifaldilla; t’envien quatre bales i el responsable de la violència ets tu; t’assetgen al domicili, i el responsable de la violència ets tu; amenacen la teva companya i el responsable de la violència ets tu; has de canviar d’escola infantil els fills i el responsable de la violència ets tu”. “Això expressa molt bé el que és la ultradreta i la dreta en aquest país, el menyspreu absolut per una mínima veritat”, ha dit.

Publicitat

Iglesias també ha criticat el concepte de “llibertat” que té la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i ha advertit que “la llibertat no és poder prendre una canya o no trobar-te la parella, sinó tenir una escola pública decent encara que els teus avis fossin analfabets, i que si t’han de trasplantar el ronyó te’l transplanten sense demanar el compte bancari”.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats

El líder de Podem ha afirmat que es va presentar a les eleccions de Madrid entre altres coses “pel que representa el perill real del feixisme al nostre país”, que “és un problema a Espanya, i no només des de l’àmbit polític, sinó periodístic”.

Ha tornat a assenyalar a la presentadora de Telecinco Ana Rosa Quintana, que “repeteix paraula per paraula el discurs del PP i de Vox”, i a Eduardo Inda. “Inda està condemnat per mentir, i malgrat això a les televisions espanyoles cap mitjà té més presència que Ok Diario”, ha afirmat.

Ha explicat que ha parlat amb el president del Parlament Europeu, David-Maria Sassoli, “que és un democristià antifeixista” sobre la situació a l’Estat i al fet que hi ha un partit feixista amb “cartells copiats de l’alemanya nazi” amb qui la dreta pacta per arribar a les institucions.

Segons el líder de Podem, les amenaces que han rebut membres del govern demostren que “no es va tallar” amb el feixisme “quan s’havia de tallar”, com quan un “membre de la seguretat de Vox” disparava a cartells amb membres del govern. “Si els feixistes se senten impunes per fer determinades coses passa el que passa”.

En aquest marc ha afirmat que els equips de campanya del PP i de Vox “estan coordinats” i la prova, ha dit, és que el partit d’Abascal digui a quatre dies de les eleccions del 4-M que no vol estar al govern d’Ayuso, fet que beneficia la candidata del PP.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut