Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024
Edició 2043

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 28 de febrer del 2024

Hong Kong multa als proveïdors de material sanitari del Gobierno per blanquejar diners

|

- Publicitat -

El proveïdor de material Sanitari que utilitza el ministeri de Sanidad dirigit per Salvador Illa, ha estat multat per blanqueig de diners al seu país d’origen, Hong Kong. El Gobierno confiava contractes per la compra de material sanitari per valor de 245 milions d’euros a l’empresa HongKong Travis Asia Limited, que es va fundar fa poc menys d’un any amb un capital inferior a 1.200 euros. En concret, la multa que els ha caigut a l’empresa és de 90.000 dòlars de Hong Kong, per violar l’ordre contra el blanqueig de capital.

Els seus propietaris, Xulei Yu i Xiaojuan Li van invertir el maig de 2019, 10.000 dòlars necessaris per la seva posada en marxa. Actualment, en uns escrits secrets de la companyia, hi figura una altra societat externa anomenada Hung Kai Registrations Limited. En un estudi a fons per part del diari VozPópuli, es comprova que aquesta altra empresa té múltiples ramificacions en altres societats i que conté moltes altres empreses, algunes d’elles vinculades amb els coneguts Papers de Panamà.

Et pot interessar  Ábalos va perdre el ministeri per la trama de corrupció dirigida per una persona de la seva màxima confiança
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut