Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Guilleries Mossos aposta per la creació d’una Llista Cívica “davant el fètid panorama” polític de l’independentisme

|

- Publicitat -

El col·lectiu Guilleries Mossos ha emès un nou comunicat en el qual critica la postura dels partits independentistes, des de les declaracions que Marta Rovira va fer sobre el referèndum fins a la inacció de la CUP, passant per la llista proposada per Junts a l’alcaldia de Barcelona. Davant el descoratjador panorama polític al qual s’enfronta el moviment independentista, el col·lectiu considera “imprescindible” que s’impulsi una Llista Cívica com la que proposava l’ANC.

Dos anys després del pacte pel qual Junts i la CUP van investir president a Pere Aragonès, des de Guilleries Mossos asseguren que “constaten” el “fracàs absolut” d’aquest, tot incidint en el fet que “els ‘èxits’ negociadors d’ER han servit per enfortir les armes de l’Estat contra l’exili i contra l’exercici dels drets fonamentals per part de la base social independentista”.

Publicitat

El col·lectiu també ha fet referència a les declaracions de la secretària general d’ERC, segons les quals assegurava que l’1-O no va tenir prou “legitimitat interna i tampoc prou legitimitat internacional”. Uns comentaris que per a Guilleries és una clara mostra de la “humiliació i la rendició d’alguns dirigents que es diuen independentistes”, ja que suposen “ignorar deliberadament l’èpica gesta col·lectiva del referèndum guanyat de l’1-O”, així com “renegar” d’ell i “desligitimar-lo”. “S’alien amb el discurs de la potència ocupant enemiga, i ho fa una destacada dirigent d’ER, desobeint les lleis que ella mateixa va impulsar i aprovar i contradient les seves pròpies exigències, sostenint el 26-O del 2017 que el resultat del referèndum legitimava la declaració d’independència”, rebla el col·lectiu, que exigeix el retorn de Rovira “però fora de la política per sempre més”.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts

Així i tot, les altres opcions independentistes tampoc acaben de fer el pes al col·lectiu, que també carrega durament contra Junts per presentar com a candidat l’alcaldia de Barcelona “un ferm militant de l'”‘ara no toca'” i per incorporar a les llistes “destacades valentes i abnegades lluitadores per la independència com na Neus Munté i altres prohoms del PDeCAT…”. Finalment, critica que la CUP “ni està ni se l’espera”.

“Davant aquest fètid panorama sembla imprescindible el naixement d’una Llista Cívica”, exposa el col·lectiu al final del comunicat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut