Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Forcadell, sobre la unilateralitat: “El que va passar l’octubre de 2017 es repetiria exactament ara”

|

- Publicitat -

Just coincidint amb amb les dates de setembre (6 i 7 de setembre) que l’unionisme sempre ha considerat com el moment en el qual l’independentisme “va optar per la unilateralitat”, l’aleshores presidenta del Parlament Carme Forcadell ha alertat que l’aposta per la unilateralitat des de l’independentisme podria tenir els mateixos fruits que la tardor de l’any 2017. “El que va passar el 2017 es repetiria exactament ara perquè les condicions són exactament les mateixes”, ha avisat en una entrevista amb Ràdio Sabadell. Forcadell no ha descartat la via unilateral com a estratègia, però ha subratllat la necessitat que les “condicions” siguin “diferents”. A més, ha advertit que “en alguns casos seria un camí pitjor perquè l’extrema dreta i l’Estat s’han rearmat i estan “més radicalitzats” davant de l’acció del sobiranisme.

Per això ha defensat que “la bandera del diàleg l’ha de tenir l’independentisme”: “No ens podem deixar dir que ens hem aixecat de la taula”, ha assegurat. És per això que ha defensat un espai com la taula de diàleg Estat-Generalitat i ha deixat en segon terme la importància dels assistents a la trobada. “Crec que estaria bé que hi fos Pedro Sánchez, però el més important és el què ofereixen, més que qui hi hagi”, ha dit després que el president espanyol no hagi volgut aclarir si assistirà a la reunió. Tot i això, Forcadell ha insistit que cal una proposta de solució per part de l’executiu estatal, perquè “si hi va el president del govern espanyol però no ofereixen res, francament no haurà servit de res”.

Et pot interessar  Albiach vol que una de les primeres accions del nou govern català sigui reactivar la taula de diàleg, que l'espanyol va cancel·lar
Publicitat

Opinió

Minut a Minut