Edició 2089

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de abril del 2024
Edició 2089

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 14 de abril del 2024

Forcadell, sobre els xiulets als líders independentistes durant la Diada: “Em van fer mal”

|

- Publicitat -

La presidenta legítima del Parlament, Carme Forcadell, ha reconegut que li van “doldre” els xiulets als líders independentistes durant la celebració de la Diada. “Em van fer mal i em va entristir moltíssim. A vegades penso amb quina autoritat moral aquestes persones diuen això a una persona que ha estat a la presó i s’ho ha jugat tot pel país”, ha afirmat en una entrevista a ‘RAC1’ en referència al president d’ERC, Oriol Junqueras. La també expresidenta de l’ANC s’ha mostrat “escèptica” amb la taula de diàleg amb el govern espanyol, però ha defensat la negociació com una via per resoldre “conflictes polítics”.

“Sóc molt escèptica amb la taula de diàleg, però crec que l’independentisme no ha d’abandonar mai la bandera del diàleg”, ha assegurat. Forcadell ha admès estar “convençuda” que tots els “conflictes polítics” es resolen a través de la negociació i ha assegurat que la “bandera del diàleg” dona “força” a l’independentisme, tant a escala internacional com per a aquells catalans no independentistes a favor del diàleg.

Publicitat

En tot cas, la presidenta legítima del Parlament ha assegurat sentir “curiositat” per saber quina oferta farà el govern espanyol, i ha afirmat que “moltes vegades”, els compromisos de l’Estat “han quedat en res”.

En aquest sentit, Forcadell també s’ha referit a la pèrdua de la inversió de 1.700 milions d’euros per a l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona – El Prat i ha assegurat que el govern espanyol “no tenia ganes” de fer aquesta inversió. “És l’únic que pot justificar tot el que ha passat. Si no, no s’explica”, ha mantingut.

En referència a la Diada, Forcadell ha destacat el “to en positiu” de la manifestació i ha assegurat que l’independentisme està en “stand by i a punt de sortir al carrer”. L’expresidenta de l’ANC ha atribuït aquesta situació a les circumstàncies polítiques d’una “repressió fortíssima” i als efectes socials provocats per la pandèmia.

Et pot interessar  El Govern vol reunir les taules de negociació amb l'Estat malgrat les eleccions del 12-M: "Aquí no s'aparca res"

“No es pot comprar la situació del moviment ara, amb el seu estat entre 2012 i 2017”, ha manifestat. Tot i això, ha assegurat que l’independentisme està “preparat” per sortir al carrer “quan es demani”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut