Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Feijóo rebutja la reforma legal de Sánchez per renovar el TC i l’acusa de voler-lo “controlar”

|

- Publicitat -

Alberto Núñez Feijóo no ha canviat el PP, ans al contrari, el PP ha ràpidament desemmascarat l’ara president del PP, que ha abraçat les tesis més insistents del partit, si bé, amb una mínima millora en les formes. Així, Feijóo ha rebutjat la reforma legal que planteja el govern espanyol per esquivar el bloqueig de la renovació del Tribunal Constitucional (TC) permetent al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) renovar magistrats encara que estigui en funcions. “Com hem de donar suport a un a canvi amb el qual al govern sembla que ja no li interessa negociar el CGPJ sinó controlar el TC?”, ha dit Feijóo en una entrevista aquest divendres al matí a Telecinco. Feijóo ha afirmat que “això comença ja a ser una preocupació estructural” i ha criticat que “la sensació és que el govern l’objectiu que té és no negociar res amb el PP”, perquè tampoc ha negociat el pla econòmic.

Feijóo ha afirmat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “no té respecte per la negociació” i “trenca els ponts per continuar negociant”. “No canviarem la nostra proposta”, ha dit el líder del PP. Pel que fa a les eleccions d’Andalusia, Feijóo ha opinat que si se celebressin ara eleccions generals, guanyaria el PP.

Publicitat

D’altra banda, també ha celebrat l’arxivament per part de la fiscalia de la investigació sobre els contractes del germà de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso. “Crec que guanya la veritat”, ja que “un president autonòmic no té responsabilitats en matèria de compres de subministraments en hospitals”. “El que guanya és rescabalar l’honorabilitat d’una persona atacada”, ha dit Feijóo, que ha subratllat que Ayuso ha sofert un “calvari innecessari” i que “mai s’hauria d’haver qüestionat” la seva honorabilitat.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut