Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Fachín esbronca el Govern per promocionar els Jocs espanyols hores després de denunciar el ‘Catalangate’

|

- Publicitat -

L’exdiputat de Podemos Albano-Dante Fachín ha carregat contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per la mostra d’hipocresia política poc després d’esclatar el ‘Catalangate’. I és que el cap de l’executiu ha condemnat la macrocausa d’espionatge contra l’independentisme de la qual ell mateix n’és víctima, però, hores després de denunciar-ho públicament, ha defensat “no barrejar” l’escàndol amb projectes de “caràcter sectorial” com els Jocs espanyols.

Una informació tan greu hauria d’impactar directament en les negociacions amb la Moncloa, que estaria darrere del ciberespionatge massiu segons revela Citizen Lab. En veure que no és així, Fachín ha compartit la seva indignació a través de les xarxes socials.

Publicitat

“Compareixem davant la premsa internacional per denunciar que som una minoria nacional oprimida brutalment per Espanya… i per repartir uns fulletons dels JJOO que estem organitzant conjuntament amb Espanya”, ha ironitzat l’exdiputat, també víctima de l’espionatge. “Us hi esperem! Amigos para siempre”.

Així mateix, en una altra piulada ha assegurat que creia que el Govern trigaria una setmana a defensar la candidatura conjunta dels Jocs d’hivern, però la realitat ha estat una altra. “12 hores després de denunciar “un escàndol intolerable d’espionatge que vulnera els drets humans” el Govern torna a fer campanya per uns JJOO que seran inaugurats per un Borbó”, ha lamentat.

Totes les conclusions a les quals va arribar Fachín les va poder deixar anar al programa Tot es Mou de TV3. Ell mateix assegura que va haver de “mesurar la indignació” per dir tot el que pensava.

Et pot interessar  Aragonès acusa Illa de defensar la proposta de Cs sobre trilingüisme: "Cal un president que no abandoni la llengua mai"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut