Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

[Vídeo] Octuvre avisa que cal “declarar la guerra frontal” si el Gobierno es nega a investigar els ciberatacs

La plataforma impulsada per Sibina i Fachín emplaça a ERC, PNV, Bildu i Más País a dir si continuaran permetent l’espionatge contra l’independentisme

Redacció 18/04/2022

Octuvre ha condemnat la trama de ciberespionatge massiu contra l’independentisme català que hauria fet l’executiu espanyol amb el programa Pegasus. De fet, han dedicat un vídeo a la qüestió, que afecta directament a l’impulsor de la plataforma, Albano-Dante Fachín, que és una de les víctimes.

“Els autors de la punxada havien tingut accés a absolutament tot”, exposa Marta Sibina. Un fet extremadament greu i més, si es té en compte que al darrere hi hauria el Gobierno del PSOE i Podemos. Com explica el vídeo, és un fet provat que l’executiu espanyol és client d’NSO, l’empresa israeliana que ha creat el programa.

“Ara sabem que s’espien periodistes il·legalment també a l’Estat espanyol”, lamenta Sibina, que detalla que cal una ordre judicial per intervenir els aparells de la ciutadania. Per tant, és una vulneració de drets pròpia d’una dictadura.

Octuvre també recorda que PSOE es va aliar amb PP i Vox per tombar les investigacions el 2020, quan ja van sortir casos d’espionatge amb Pegasus. “Si el gobierno de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz continua negant-se a investigar, cal declarar la guerra frontal”, avisa la periodista, subratllant la gravetat de l’assumpte i qüestionant d’on surten els diners per dur a terme les accions.

Finalment, Sibina emplaça a ERC, PNV, Bildu i Más País a ser sincers i a dir si continuaran permetent el ciberespionatge a l’independentisme.