Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Fachín, contundent amb la deriva unionista de TV3 per validar el “govern alternatiu” del PSC

Critica la manca d’ús de les cometes per remarcar “govern alternatiu”: “El mateix mitjà que no diu ‘presos polítics’. Ni amb cometes”

Redacció
Redacció 07/06/2021

El periodista i exdiputat del Parlament de Catalunya, Albano-Dante Fachín, s’ha mostrat recentment més decebut que mai amb els cànons informatius als quals ha arribat TV3 per allunyar-se de paraules relacionades amb l’independentisme. En una piulada, Fachín s’ha mostrat molt crític amb el tracte que ha fet TV3 de circ que ha muntat el PSC per proposar un “govern alternatiu” que dirigit per Salvador Illa per tal de fer un seguiment crític del Govern real de la Generalitat.

“És greu”, ha piulat Fachín, assegurant que tant als rètols del Telenotícies com a les notícies redactades a través d’internet no han fet ús de les cometes per remarcar el “govern alternatiu”, i per tant “estan assumint que hi ha un govern del PSC”. A banda de retreure que una norma tan bàsica com aquesta la sap “qualsevol estudiant de primer de periodisme”, l’exdiputat ho compara amb el fet que, per contra, TV3 ni tan sols esmenta els presos polítics amb cometes, sinó que busca altres fórmules per acontentar l’estat: “El mateix mitjà que no diu ‘presos polítics’. Ni amb cometes”, ha etzibat.