Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Eulàlia Reguant fa un pas al costat i deixa l’acta de diputada al Parlament

Admet que "el bloqueig del país i la desorientació del moviment" requereix que "aquelles que estem cansades i mancades d'idees deixem pas"

|

- Publicitat -

L’Escola d’Estiu de la CUP ha celebrat el seu últim dia amb un regust agredolç. La fins ara diputada anticapitalista del Parlament de Catalunya Eulàlia Reguant, que va entrar a la cambra catalana per primera vegada vuit anys enrere arran de les eleccions del 27-S, ha anunciat que fa un pas al costat per posar-se al servei de l’organització, i que implica deixar l’acta de diputada. Reguant ho ha anunciat durant el parlament que ha fet a l’Escola d’Estiu, i posteriorment ho ha confirmat a través d’un comunicat publicat a Twitter.

Al comunicat, l’exdiputada assegura que “comença un curs que ha de ser clau per a la Unitat Popular”, durant el qual cal “abordar amb tota la profunditat i complexitat necessària l’estratègia per desbloquejar el país”. Reguant reconeix que els últims anys al Parlament han estat “molt intensos i convulsos”, plens de moments d’alegria i frustració, però durant els quals ha pogut “conèixer amb profunditat l’immens tresor que tenim” i saber que “és un moviment a preservar, no per deixar-lo immutable, sinó perquè la gent que el conforma fa que en surtin grans idees” i, amb tot, “construir alternativa”.

Publicitat

L’anticapitalista lamenta que els darrers últims anys “s’ha parlat molt de lideratges, com si només fossin unes poques persones les que poden fer avançar el país, com si aquelles cares que veiem sempre no treballessin amb altres companyes i construïssin les propostes col·lectivament“. També admet que “el bloqueig del país i la desorientació del moviment” requereix que “aquelles que estem cansades i mancades d’idees deixem pas”. I el millor moment per a deixar pas, a parer de Reguant, és “en un moment que es comenci a construir a partir dels aprenentatges dels encerts i els errors d’un cicle que s’ha acabat”.

Et pot interessar  La CUP demana "coherència" a ERC i Junts: "No pot ser que aquí diguin una cosa i allà el contrari"

“Per això, des de la necessitat de pensar amb serenor he decidit deixar l’acta de diputada. Baixar del faristol i arremangar-me entre nosaltres. Amb el compromís de no marxar a casa, sinó de treballar, construir i projectar des d’altres llocs en pro d’avançar col·lectivament amb la Unitat Popular. Ho faig des de l’immens orgull de qui sap que mai no ha estat sola i que mai ningú estarà sola. Des de l’immens orgull d’haver representat un projecte polític que estimo” ha escrit.

Amb tot, Reguant està convençuda “que en el procés de debat que obrim aquest curs en sortirem millor, fent l’autocrítica necessària, però sumant i multiplicant propostes i agafant impuls”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut