Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Esbroncada d’Oriol Mitjà al director de processos electorals per advertir als que es neguen a ser a les meses

“Em sembla immoral que un servidor públic faci escollir al ciutadà entre salut i presó”, li ha etzibat l’investigador

Avatar
Agències 04/02/2021
Dr. Oriol Mitjˆ who has determined that YAWS can be treated by a single dose of anitbotics - Azithromycin. Pictured at the Kul Destiny School, Londolovit, Lihir Island.

L’investigador Oriol Mitjà s’ha ficat les mans al cap després que el director general de participació ciutadana i processos electorals, Ismael Peña-López, hagi advertit que “negar-se a ser en una mesa electoral no és una falta lleu, implica un crim que pot arribar a un any de presó”. Mitjà ha qualificat d'”immoral” les declaracions: “Em sembla immoral que un servidor públic faci escollir al ciutadà entre salut i presó”.

En unes piulades a Twitter, el doctor Mitjà s’ha dirigit directament a Peña-López per advertir-lo de canviar el protocol per “protegir la salut dels ciutadans”. Tot i que ha defensat el “coneixement amplíssim i gran capacitat analítica” del director de processos electorals, Mitjà creu que “hauria de tenir la capacitat de corregir el protocol del qual és responsable” per tal de no escampar més el virus en una situació que ja és prou crítica a deu dies de la celebració dels comicis. Mentrestant, els ajuntaments de molts municipis estan fent mans i mànigues per afrontar l’allau d’excuses (amb més o més validesa) dels elegits per formar part de les meses electorals.