Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Es dispara el nombre d’excuses per no anar a les meses electorals el 14-F

|

- Publicitat -

Els ajuntaments busquen alternatives per evitar quedar-se sense membres de les meses electorals el 14-F. Alguns consistoris ja van fer el sorteig incloent més suplents dels habituals. És el cas de Terrassa, que van situar-ne quatre en lloc dels dos d’altres cites electorals, han explicat a l’ACN fonts del consistori. Ara ja s’estan enviant les noves notificacions després de la primera tongada d’excuses. A Cubelles, per exemple, ja fa uns vuit anys que escullen unes vuit persones per a cada càrrec, i així tenen marge si no troben la persona a notificar o se li accepten les al·legacions. A Badalona, per altar banda, han designat un número i els electors que siguin múltiples d’aquest queden designats si necessiten més membres de meses.

Un cas similar és el de l’Hospitalet de Llobregat, on han designat unes lletres de tall, una síl·laba, i tots els que comencen per aquesta es van designant si és necessari.

Publicitat

Alguns ajuntaments estan fent nous sortejos per tenir més membres de les meses electorals. Un exemple és Tortosa. Fonts de l’Ajuntament han indicat a l’ACN que ja dilluns en van fer un pels llocs que havien quedat vacants per les primeres al·legacions, i és molt possible que se n’hagin de fer més. Ara bé, les mateixes fonts han remarcat que no és estrany, i que en altres eleccions també es van celebrar diversos sortejos.

Ja són 16.489 les persones que han presentat excuses a les juntes electorals de zona per no anar a les meses electorals, segons va informar dimecres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En concret, la junta de Barcelona n’ha rebut ja 8.000 peticions a 3 de febrer. La de Berga en té 166; la de Terrassa ha recollit 1.100; la de Vilafranca del Penedès ja té 245 excuses; la del Vendrell, 336; Tortosa, 430; Balaguer, 204; Cervera, 144; la de la Seu d’Urgell, 91, i la de Vielha, 32. A data del 2 de febrer, la junta de zona d’Arenys de Mar ha rebut 648 excuses; la de Granollers, 1.106; Igualada, 384; Sabadell, 1.012; la junta de Sant Feliu de Llobregat ha registrat 1.085 excuses; la de Vic, 463; Vilanova i la Geltrú, 356, i Reus, 687.

De fet, el president de la Junta Electoral de Barcelona ja va augurar que hi hauria dificultats per constituir meses, i va indicar que s’estudia la possibilitat d’incorporar voluntaris.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut