Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

ERC sobre l’acord dels pressupostos: “Cal continuar treballant en el que es va pactar a la investidura”

|

- Publicitat -

ACN Madrid .- El diputat d’ERC al Congrés Joan Margall ha rebatut aquest dilluns les crítiques de JxCat al seu ‘sí’ als pressupostos i ha apuntat que malgrat la situació de repressió i els presos polítics “cal continuar treballant en el que es va pactar a l’acord d’investidura”. Ho ha fet des de la tribuna del Congrés durant el primer debat dels pressupostos que es voten aquesta setmana a la cambra baixa. Pocs minuts abans la candidata de JxCat a la Generalitat, Laura Borràs, advertia que contràriament a ERC la seva formació no pot donar suport als comptes “a canvi de res”.
Segons Margall, el dilema que les formacions independentistes tenien al davant era si continuar amb els pressupostos de la dreta, “o si podíem incidir en uns pressupostos més expansius” que “intentaran donar resposta al moment actual”.

Segons Margall, ERC considera que els únics pressupostos “justos” serien els d’una Catalunya independent, però els comptes només podien sortir amb Cs o ERC que garanteix que els comptes ajuden “els que més ho necessiten a Catalunya”.

Publicitat

En aquest sentit ha destacat que els comptes recullen la disposició addicional Tercera de l’Estatut, retornen part dels diners que l’Estat deu a la Generalitat, i posen punt i final al control de l’Estat sobre les finances catalanes.

“És evident que hi ha parts d’aquests pressupostos que no ens agraden”, ha afirmat abans de recordat la partida per a la Corona o les operacions del coronel Baena, a més de les detencions a Catalunya, però cal “treballar per encaminar per la via del diàleg el conflicte entre Catalunya i l’Estat”.

Et pot interessar  L'Ajuntament de Barcelona insta a modificar el Codi Penal per evitar qualificar de terrorisme protestes com Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut