Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC reclama “explicacions” a Junts per l’actuació de Dalmases: “Calen responsabilitats polítiques”

|

- Publicitat -

Esquerra republicana exigeix a Junts que assumeixin “responsabilitats polítiques” a causa de l’actuació de Dalmases, diputat del partit qui va escridassar i intimidar a una periodista després de fer-li una entrevista a Laura Borràs a preguntes freqüents.

Així doncs, el grup parlamentari d’Esquerra Republicana ha elevat una petició a la Mesa per tal que s’apliqui el codi de conducta al diputat Francesc de Dalmases. Els republicans consideren que l’actitud del diputat Dalmases pot haver “contravingut, com a mínim, les normes de conducta del Parlament i per això planteja dur-ho a la Mesa per tal que la Comissió de l’Estatut del diputat elabori un informe i avaluï les possibles infraccions que s’hagin pogut cometre en aquest cas concret”.

Publicitat

La formació creu que és necessari fer aquest pas formal al Parlament perquè qualifiquen “d’intolerables” els fets revelats dimarts pels mitjans de comunicació, confirmats per la direcció del programa, que han motivat l’obertura d’un informe intern de la CCMA.

Així mateix, en un comunicat han reiterat el suport als professionals dels mitjans de comunicació per fer la seva feina amb llibertat. És en aquest sentit que els republicans també portaran el cas a la pròxima sessió de control de la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que se celebrarà divendres vinent, dia 29 de juliol, i preguntaran específicament per l’informe encarregat per la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, sobre els fets.

Et pot interessar  La CUP es rendeix en la negociació amb el Govern pels pressupostos i anuncia una esmena a la totalitat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut