Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

ERC, JxCat i Bildu donen suport als 47 advocats bascos perseguits per l’Estat

|

- Publicitat -

Representants d’ERC, JxCat i Bildu acudeixen aquest dilluns a donar suport als 47 advocats que haurien format part de l’anomenat ‘front de presons’  i que s’asseuran al banc de l’Audiència Nacional acusats de col·laborar amb la banda terrorista d’ETA.

El judici, presidit per la Secció Tercera de la Sala Penal, té lloc aquest matí a la seu de l’Audiència Nacional a San Fernando de Henares (Madrid) i entre els acusats hi ha els coneguts advocats d’Arantza Zulueta i Jon Enparantza i l’exsenador de Bildu Iñaki Goioaga.

Publicitat

En la convocatòria que s’ha enviat als mitjans de comunicació, ERC, JxCat i Bildu avançaven que s’han personat abans de l’inici del judici a les portes del tribunal per “mostrar suport als 47 ciutadans bascos encausats per oferir ajuda als i les preses basques”.

Els 47 advocats haurien format part de l’anomenat ‘front de presons’ d’ETA amb la cobertura dels diferents ens dels quals formaven part, entre ells el col·lectiu d’advocats BL, l’organització de suport als presos Herrira, l’associació d’assistència sanitària Jaiki Hadi o la de familiars de reclusos Etxerat.

La Fiscalia i l’acusació popular que exerceix l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) demanen per als acusats penes que oscil·len entre els 8 i els 20 anys i 5 mesos de presó per delictes que van de participació activa en organització terrorista, col·laboració i finançament del terrorisme a enaltiment i trencament de mesures cautelars.

Les acusacions situen Zulueta i Enparantza en qualitat de “dirigents” i demanen per a ells 14 anys de presó per participació activa en organització terrorista, si bé no són els acusats que s’enfronten a una pena més gran, perquè Francisco Javier Balda, integrant del Movimiento Pro Amnistía, impulsor de la iniciativa Egin Dezagun Bidea i portaveu d’Herrira podria ser condemnat a 20 anys i 5 mesos per l’acumulació de diversos delictes: participació activa, enaltiment, finançament del terrorisme i trencament de cautelars.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut