Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC insisteix en les seves condicions per a la hipotètica investidura de Sánchez

Els republicans defensen que les millores aconseguides per als catalans i catalanes aquesta última legislatura "en res" allunya Catalunya de la independència

|

- Publicitat -

ERC ha aprofitat l’últim dia de campanya abans que se celebrin les eleccions generals espanyoles del 23-J per insistir en les condicions que van avisar que posarien a una hipotètica investidura de Pedro Sánchez, i que el president de la Generalitat Pere Aragonès va fer públiques aquesta mateixa setmana. El candidat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha reiterat que, si el PSOE vol tornar a governar Espanya, només ha de fer tres coses: traspassar Rodalies, acabar amb el dèficit fiscal i tornar a seure a la taula de diàleg per negociar la resolució del conflicte polític.

Rufián també ha insistit que “tot dependrà” de la força que assoleixin les formacions independentistes, especialment ERC i Bildu, i ha remarcat que aquests dos partits, els quals es presenten en coalició al Senat, ja han demostrat que, “amb prou força”, es poden aconseguir coses que “semblaven impossibles”. Així, el republicà ha posat d’exemple que en aquest moment Junqueras estigués literalment a 30 centímetres d’ell, i no empresonat: “Això Sánchez ho negava, i l’Oriol està aquí”, ha remarcat, tot afegint que “si tenim prou força, Sánchez seria capaç de dir que ara és de nit”.

Publicitat

Durant tota la campanya, ERC ha tret pit de les lleis i de les mesures aprovades a Madrid que han servit per “millorar” el dia a dia de la ciutadania de Catalunya, després de “forçar” el PSOE. En aquesta línia, Rufián ha manifestat que és “insà democràtica, política i mediàticament” que sigui objecte de crítica el fet d’haver apujat les pensions, el Salari Mínim, aprovar l’ingrés mínim vital, legislar a favor del col·lectiu trans, o aprovar les lleis d’infància i ciència, així com treure els presos i les preses de la cel·la, i reformar el Codi Penal que va permetre derogar la sedició.

Et pot interessar  Estrada: "Malgrat que ERC i Junts es tiren els plats pel cap sobre la unitat, han mirat més al PSC que a la CUP"

A més, el candidat d’ERC al Congrés ha constatat que Junts té un “argumentari sencer” amb dades sobre Rodalies. Tanmateix, ha lamentat que el partit de Míriam Nogueras explica els greuges sense entrar a posar-hi solucions: “Quina utilitat tindria jo, si dic que 20.000 trens arriben tard, però marxo? Molta gent em dirà ‘entesos, però què faràs’?”.

Així doncs, Rufián ha proposat situar “tota la força negociadora” per intentar acabar amb el greuge de Rodalies: “Governar el mentrestant no ens fa menys independentistes, i fer-nos càrrec de la realitat tampoc. Al revés”. ERC ha tornat a reclamar a Junts que se sumi a la taula per negociar amb l’Estat, per tal que l’independentisme tingui “més força”.

Aquesta tesi l’ha secundada el president dels republicans, Oriol Junqueras. El líder republicà ha insistit que treballar per tenir unes millors infraestructures, trens, un millor finançament, sanitat, educació i polítiques culturals, o una economia més forta, “en res” allunya Catalunya de la independència: “Al contrari. Estem convençuts que ens hi apropa”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut