Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC i comuns forcen un ple extraordinari a Barcelona perquè Sánchez faci efectiva la regulació de preus del lloguer

Els comuns, que van investir a Collboni per evitar l'alcaldia de Trias, reclamen ara un alcalde "que es planti i es posi al costat de la ciutadania

|

- Publicitat -

El bloqueig que el Govern espanyol, concretament el Ministeri de Transports i Mobilitat, imposa un bloqueig en la regulació dels preus dels lloguers, que s’emmarca en laLlei estatal d’Habitatge aprovada a Catalunya quatre mesos enrere. Davant aquest panorama i l’immobilisme de la ministra Raquel Sánchez, els grups municipals d’ERC i comuns a l’Ajuntament de Barcelona han forçat la celebració d’un ple extraordinari a l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu del ple és exigir al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que publiqui de forma immediata la declaració de zones de mercat residencial tensionat que va elaborar la Generalitat, de forma que es pugui fer efectiva la regulació de preus del lloguer.

La regidora d’ERC Elisenda Alamany ha instat a “blindar aquesta contenció de rendes perquè ningú se senti expulsat de la seva ciutat“. “És el moment de protegir els barcelonins, i li demanem a l’alcalde Jaume Collboni que faci sentir la seva veu davant de la ministra del seu partit”, ha indicat Alamany. La regidora també ha informat que ERC plantejarà aquesta proposició a la resta de municipis, perquè “aquest és un repte de país”.

Publicitat

Per la seva part, la regidora dels comuns Janet Sanz ha reclamat al govern municipal de Collboni que “es planti” davant del “bloqueig” que imposa la ministra Raquel Sánchez. La titular de Transports va mantenir el passat dijous, 14 de setembre, una reunió amb la consellera de Territori, Ester Capella, en la qual va confirmar el bloqueig i va qüestionar la veracitat de la memòria elaborada per la Generalitat, en la qual s’exposen els 140 municipis amb una situació del mercat del lloguer tensa.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès

“Que es planti i es posi al costat de la ciutadania exigint que tot això es faci ja, que no podem esperar que hi hagi un nou govern”, ha insistit Sanz. La regidora també ha reblat que cal un alcalde que “lideri clarament aquesta proposta” més enllà del “decret simbòlic” que va signar aquest estiu. Cal recordar que els comuns van fer alcalde a Collboni en una bruta jugada que va comptar amb el suport del PP per tal d’impedir l’alcaldia de Xavier Trias per ser de “dretes”.

La proposició d’ERC i comuns també demana al govern municipal que insti el Ministeri a aplicar l’índex de preus de referència del lloguer a Catalunya, per tal de garantir una regulació “efectiva i real” a la ciutat. Amb la petició d’aquests dos grups n’hi ha prou per forçar el ple.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut