Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Capella diu que la reunió a Madrid amb Raquel Sánchez era per “reconstruir confiances”

La consellera diu que el traspàs de Rodalies no es va abordar perquè no era a l'ordre del dia i perquè la qüestió “requereix negociacions en profunditat” i un “clima de confiança”

|

- Publicitat -

La consellera de Territori, Ester Capella, va mantenir una reunió amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, el passat dimecres, 13 de setembre. Tot i que semblava que seria per abordar el traspàs de Rodalies que reclama el Govern de Catalunya, finalment no va ser així, sinó que la trobada entre les dues responsables va servir per “reconstruir confiances”.

Capella, que aquest matí ha fet una entrevista amb TV3, ha explicat que no s’ha abordat el traspàs de Rodalies perquè no era a l’ordre del dia i perquè la qüestió “requereix negociacions en profunditat” i un “clima de confiança” entre administracions que encara s’ha de generar, i que amb aquesta reunió pretenia començar a construir.

Publicitat

Capella també ha lamentat el bloqueig a l’aplicació de la regulació del preu dels lloguers perquè el govern espanyol no vol que es faci servir l’índex de 140 municipis amb una situació del mercat del lloguer tensa elaborat per la Generalitat, i en reclama un d’homogeni a tot l’Estat, dubtant de la veracitat de l’informe català.

“La memòria no és una ocurrència, prové d’un treball previ, existent”, ha defensat Capella, que ha recordat que l’índex per valorar la situació del lloguer als municipis catalans ja té anys de recorregut.  “Hem fet els deures”, ha insistit la consellera, tot recordant que Catalunya ha estat la primera comunitat autònoma en publicar la llista de zones amb un mercat de lloguer tens.

“Els preus dels lloguers continuen disparats, és una realitat, i quan les administracions no fan res, el que s’acaba garantint és un pretès dret a l’especulació”.

Et pot interessar  El govern espanyol té la barra de vincular els nivells d'execució pressupostària a Catalunya a problemes “d'indecisió" al territori
Publicitat

Opinió

Minut a Minut