Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

ERC promet reunir-se amb Junts i CUP després del 23-J per consensuar “com defensar Catalunya”

Rufián ha deixat clar que ERC només investirà Sánchez "si és per defensar Catalunya" i confia que hi haurà unitat d'acció de l'independentisme al Congrés

|

- Publicitat -

ERC s’ha compromès a parlar amb Junts i CUP l’endemà de les eleccions generals abans de negociar amb el PSOE. Així ho han afirmat els números u i dos de la llista republicana, Gabriel Rufián i Teresa Jordà, durant la roda de premsa celebrada aquest dilluns, 17 de juliol, a la seu de l’ACN, tot subratllant que l’independentisme ha de reunir-se per consensuar com “defensar Catalunya”. Rufián, de fet, ha sostingut que l’independentisme hauria ja hauria d’estar tenint converses aquesta mateixa setmana, i ha insistit que el seu partit ha demanat “sempre” que hi hagi un “preu consensuat i més alt”, en el cas hipotètic de negociar una investidura del cap de llista del PSOE, Pedro Sánchez.

El candidat republicà per Barcelona ha demanat “sentit d’estat català” a Junts i CUP per abordar els resultats de les eleccions, mostrant-se “convençut” que hi haurà unitat d’acció al Congrés. Els republicans han exclòs expressament el PSC i els comuns d’aquestes afirmacions, ja que a banda de no defensar la independència, consideren que els dos grups “se situen sempre a l’altre cantó de la taula” quan toca reivindicar els interessos del país.

Publicitat

El cap de llista republicà ha asseverat que només hi ha tres escenaris possibles després de les eleccions: un pacte “negre” entre PP-Vox, un de “gris” entre PP-PSOE, o una investidura on l’independentisme d’esquerres d’ERC i Bildu condicionin l’agenda de socialistes i comuns. En aquest tercer escenari hipotètic, Rufián ha deixat clar que ERC només investirà Sánchez “si és per defensar Catalunya. “Si no, no”, ha garantit.

En un altre àmbit, Rufián ha recordat que va dir que ell estaria “poc” a Madrid, i que li hauria agradat que fos així, i que el procés independentista pogués “culminar”. El candidat va assegurar el 2015 que estaria només 18 mesos al Congrés, d’acord amb el full de ruta de Junts pel Sí: “Però la meitat del Govern va entrar a la presó i l’altra meitat a l’exili pels mateixos que no em volen al Congrés. Què hauria passat si haguéssim regalat l’espai?”, ha dit amb retòrica.

Et pot interessar  ERC, Junts, Comuns, CUP i PSC es comprometen a no acceptar els vots de Vox ni Aliança Catalana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut