Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

ERC demana que l’Ajuntament de Barcelona sigui acusació particular en els casos de violència policial

|

- Publicitat -

El grup municipal d’ERC sotmetrà a votació de la comissió de Drets Socials d’aquest dimarts una iniciativa perquè l’Ajuntament de Barcelona sigui acusació particular en els casos de violència policial pels aldarulls de les últimes setmanes. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha constatat que s’han vist “actuacions desproporcionades” per part de la Policia Nacional i dels Mossos d’Esquadra, i ha afegit que els representants públics “no es poden aïllar”. ERC també vol crear un servei d’atenció permanent a víctimes d’agressions de la policia. “No entendríem que el govern de Barcelona, en un moment de repressió, amb empresonament de dirigents socials i polítics, oblidés que en l’ADN de la ciutat es troba el compromís amb els drets i les llibertats”, ha remarcat.

“L’Ajuntament ha de demostrar que aquesta ciutat aposta pels drets i les llibertats”, ha continuat Coronas. El servei que planteja ERC inclou assistència legal, social i psicològica gratuïta a les víctimes d’agressions policials. El text presentat també inclou la demanda d’elaboració d’informes per part del consistori sobre actuacions policials que comportin vulneració de drets humans. “Demanem que allò que aquest Ajuntament va fer l’1 d’octubre ho faci també amb el que ha passat aquests dies”, ha concretat.

Publicitat

Com ja van anunciar fa uns dies, ERC també ha presentat una iniciativa defensant el tancament de la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana per tal de convertir-la en un espai de memòria històrica de la repressió i les tortures.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut