Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

ERC demana que Juan Carlos I torni a Espanya per ser jutjat “com a qualsevol altre ciutadà”

Bildu coincideix amb els republicans i denuncien que la regularització de la situació fiscal del borbó és “un tracte de favor”

Redacció
Redacció 10/12/2020
El rei emèrit fugat, Juan Carlos I

ERC ha exigit aquest dijous que el rei emèrit torni a Espanya perquè se’l jutgi “com a qualsevol altre ciutadà” per les seves suposades irregularitats, i Bildu ha denunciat que Juan Carlos I està rebent “tracte de favor” al poder regularitzar la seva situació fiscal abans de ser investigat judicialment.

Als passadissos del Congreso, el diputat de Bildu Iñaki Ruiz de Pinedo creu que la decisió de presentar a Hisenda una declaració i abonar gairebé 700.000 euros “obeeix a una maniobra per netejar la seva imatge” i en relació amb la “fuga” de divises i comptes “opacs” que diu que existeixen. “En realitat és un tracte de favor”, ha resumit.

D’altra banda, la portaveu adjunta d’ERC a la Cambra Baixa, Carolina Telechea, no considera que sigui “un tracte de favor” sinó que el rei emèrit és conscient que “tot el que té no és legal”. Per això, sosté que el que s’hauria de fer és “tornar a Espanya” perquè se’l jutgi “com a qualsevol altre ciutadà”.