Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC aplaudeix el PDeCAT sense decòrum quan ha assenyalat Junts al Congreso

|

- Publicitat -

El portaveu del PDeCAT al Congreso, Ferran Bel, ha retret aquest dimecres a Junts i la CUP que se sumin al ‘no a tot’ contra els pressupostos del PP, Cs i Vox mitjançant les seves esmenes a la totalitat contra els pressupostos generals de l’Estat per al 2022.

Segons Bel les dues formacions –a les que no ha citat- fan el joc als que volen “fer caure el govern per entrar a governar”. “Jo que el PP i Vox presentin una esmena a la totalitat ho entenc perfectament”, ha dit, “però el motiu pel què la presenten la resta de grups l’hauran d’explicar ells”, ha sentenciat entre aplaudiments dels seus diputats, i també dels d’ERC.

Publicitat

ERC ha aplaudit les paraules de Bel sense que els hagin mencionat i d’aquesta manera han escenificat la confrontació a Junts, per haver presentat l’esmena a la totalitat. Aquest fet mostra que ERC, pel que fa a pressupostos espanyols, es troba més propera al Gobierno, que no pas als seus socis al Parlament.

A més, suposa ubicar-se en el mateix plantejament que el PDeCAT. Així doncs, han assenyalat l’oposició de Junts, sense tenir por a mostrar discrepàncies que afebleixen l’independentisme.

Bel ha pres la paraula al debat d’esmenes a la totalitat que culminarà aquest dijous. Previsiblement el govern espanyol rebutjarà les esmenes a la totalitat amb el suport dels grups del PSOE, Podem, ERC, PNB, PDeCAT, Bildu, Més País, Compromís, BNG, PRC, Teruel Existe, BNG i NC que sumen 190 vots, molt per sobre els 176 que marca la majoria absoluta.

El portaveu del PDeCAT ha reiterat que la seva formació votarà en contra les esmenes a la totalitat presentades pel PP, Vox, Cs, Junts, CC, Foro Asturias, i CUP, per permetre així la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) per al 2022, però també ha advertit l’Estat que un cop s’aprovin els pressupostos té “la responsabilitat de la seva execució”.

Et pot interessar  Estrada admet que el 12-M "no arriba en el millor moment" per la CUP, que està en plena refundació

En aquest sentit ha recordat que la mateixa ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va admetre al Senat que en els 11 mesos del 2021 l’Estat només ha executat el 30% de les inversions a Catalunya, i ha advertit el govern de Pedro Sánchez que “a Catalunya no s’entén aquesta manca d’execució perquè “quan a una comunitat autònoma s’executa el 70% i a l’altra el 30%, això requereix una explicació”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut