Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

En l’homenatge a les Brigades Internacionals: Clam contra el feixisme

|

- Publicitat -

Al voltant d’unes 300 persones han participat en l’homenatge a les Brigades Internacionals que s’ha fet aquest dissabte a la rambla del Carmel de Barcelona. Aquesta 25a edició s’ha dedicat a les dones que van lluitar contra el feixisme durant la Guerra Civil i ha comptat amb la flamant consellera de Justícia, Gemma Ubasart. Durant el seu discurs primer discurs com a consellera, ha afirmat que “la nostra obligació és promoure una memòria democràtica que posi fre al feixisme que creix”. L’acte commemoratiu amb motiu del 84è aniversari del comiat massiu que es va fer a la ciutat ha estat organitzat per l’Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya i l’Associació d’Ex-presos Polítics de Catalunya.

Ubasart ha alertat que “en els darrers temps estem tornant a veure les orelles al llop” del feixisme i ha fet una crida a no abaixar la guàrdia. A parer seu, “l’exemple de les brigades internacionals no pot ser més inspirador” per fer-hi front.

Publicitat

L’homenatge ha comptat amb la representació del discurs de la Pasionaria per part de l’actriu Mireia Clemente de ‘La Voz Ahogada’; l’actuació musical de Rosa Zaragoza; el parlament de Janette Higgins, canadenca filla d’un brigadista que va lluitar a la batalla de l’Ebre; i l’escriptora Cecilia Santos.

Representants d’ERC, PSC, Comuns, UGT i CCOO, a més d’altres associacions de memòria històrica, han deixat rams de flors als peus del monument a la brigada Lincoln.

Et pot interessar  Uns 130 funcionaris de Puig de les Basses fan un minut de silenci per la cuinera morta a Mas d'Enric: "Seguirem aquí"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut