Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els regidors i alcaldes de Junts de Barcelona, Tarragona i Terres de l’Ebre aposten per la continuïtat de Junts al Govern

|

- Publicitat -

Són molts els regidors i alcaldes de Junts que demanen que el partit continuï al Govern de coalició que, fins ara, ha format juntament amb ERC. Els últims en manifestar públicament la seva posició han estat els regidors i alcaldes de Junts per Barcelona, Tarragona i les Terres de l’Ebre, un posicionament que arriba desprésque la presidenta del partit, Laura Borràs, hagi explicitat la seva voluntat que Junts abandoni l’executiu, i que el secretari general, Jordi Turull, hagi evitat mullar-se al·legant “la neutralitat reclamada“.

Per una banda, segons informa l’ACN, els regidors de Junts a Barcelona s’han manifestat obertament a favor que el seu partit es mantingui a l’executiu presidit per Pere Aragonès. “El Govern de Catalunya és millor, molt millor, amb la participació de Junts que sense. I tenir-hi o no tenir-hi referents afecta directament a la capacitat d’interlocució, l’establiment de sinergies i la possibilitat d’obtenir resultats positius per als nostres municipis”, defensen en un manifest signat per Neus Munté, Jordi Martí, Ferran Mascarell, Francina Vila i Joan Rodríguez. També defensen que “els partits polítics seriosos i amb voluntat majoritària es presenten a les eleccions per aplicar el seu projecte polític i, per tant, per governar”.

Publicitat

Per altra banda, i segons el mateix mitjà, alcaldes i candidats de Junts al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre també s’han adherit al manifest que demana que el partit continuï al Govern. Entre els signants del manifest (24 a les Terres de l’Ebre i 35 al Camp de Tarragona) també hi ha exalcaldes. El text ha estat signat, a més, per una vintena d’alcaldes i alcaldables del Maresme, i també han apostat per la continuïtat els regidors de Junts a Barcelona. Tot plegat mentre afloren les divisions internes al partit, amb veus destacades com la de Laura Borràs apostant per la sortida i la dels consellers -excepte Gemma Geis- demanant continuar.

Et pot interessar  Junts presenta una querella contra l'empresa que va investigar la denúncia de Casol per assetjament

Aquests posicionaments arriben a poques hores perquè s’obri la consulta que decidirà el futur del partit i del Govern de la Generalitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut