Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els papers de Villarejo revelen que Aznar va comprar el silenci de Bárbara Rey per protegir Juan Carlos I

|

- Publicitat -

Les anotacions de l’excomissari investigat, José Manuel Villarejo, continuen esquitxant figures de les altes esferes espanyoles. Segons explica El Plural, l’exvicepresident de Repsol, Ramón Blanco Balín, va confessar que l’expresident del Gobierno, José María Aznar, “li va demanar que pagués a Bàrbara Rei 300 milions de pessetes (1,8 milions d’euros) en sis anys” perquè no escampés detalls de la seva presumpta relació amb el monarca Juan Carlos I.

Les investigacions de Villarejo indiquen que Blanco Balín assegurava que altres empreses, com Telefónica i Santander també finançaven el silenci de Bárbara Rey amb quantitats similars a Bàrbara Rei. “Ells li donaven els diners al CESID —ara CNI— i aquests a l’artista”, va escriure l’antic policia nacional.

Publicitat

‘Salvados’ recentment ha emès una entrevista amb l’exdirector del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Alberto Saiz Cortés, qui va admetre el fracàs de l’organisme espanyol durant l’1-O en unes inusuals declaracions. No va ser tan clar a l’hora de parlar del suposat xantatge que li feia Bárbara Rey al Borbó i de com, segons Villarejo, el Gobierno estaria darrere dels pagaments milionaris per evitar més escàndols a la monarquia. Així doncs, va apuntar que tal vegada els diners provenien de “donants externs” i no de fons públics.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut