Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Vídeo] L’antic cap del servei d’intel·ligència espanyol: “Puigdemont és un objectiu del CNI”

|

- Publicitat -

Gonzo, el periodista de ‘Salvados’ (La Sexta) ha entrevistat Alberto Saiz, director del CNI entre 2004 i 2009. Durant el programa, ha preguntat què li va semblar el paper dels espies espanyols durant l’1-O, ja que no van ser capaços de trobar les urnes.

L’antic cap del Centre Nacional d’Intel·ligència Espanyol considera que l’actuació va ser una “gran punxada” i que es va cometre un “error molt greu” per part dels serveis d’espionatge. “Quan el president del Gobierno, Mariano Rajoy, surt dient que no hi haurà referèndum perquè no hi ha urnes és perquè algú es va equivocar. I aquest algú va poder ser el CNI”, confessa Saiz, en unes declaracions totalment inusuals.

Publicitat

Pel que fa al posterior exili de Carles Puigdemont, l’exlíder del servei d’intel·ligència tracta el president de pròfug com era previsible. El que no és tan habitual és veure un alt càrrec espanyol admetent el fracàs d’un organisme espanyol. “Es va reaccionar tard amb Puigdemont. I un cop ha fugit i està buscat per la justícia espanyola sí que és un objectiu del CNI”, ha afirmat.

Et pot interessar  El talp de la Guàrdia Civil als Mossos per l’1-O, detingut per blanqueig de capitals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut