Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Els Mossos defensen les 55 gravacions de manifestacions investigades per l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades

|

- Publicitat -

Els Mossos d’Esquadra defensen les 55 gravacions de manifestacions que investiga l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades després d’una denúncia de la CUP. El comissari Joan Carles Molinero ha explicat en una entrevista a RAC1 que les gravacions investigades fetes pels Mossos d’Esquadra els dos darrers anys corresponen a les que s’han fet “en situacions d’urgència i emergència”. En aquests casos, segons el portaveu del cos, els agents poden gravar “amb l’obligatorietat” de posar-ho després en coneixement de la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya. Ha dit que la instrucció permet la comunicació prèvia o posterior.

En els darrers dos anys s’haurien realitzat 99 gravacions, de les quals 44 tenien l’autorització prèvia necessària i en les altres 55 s’haurien informat després.

Publicitat

Els casos de notificació posterior es justifiquen, segons Molinero, entre d’altres circumstàncies, “perquè la manifestació ha estat improvisada i el cap dispositiu ha considerat oportú i necessari fer-ho per evitar problemes de seguretat ciutadana o ordre públic”.

“En tots els casos s’ha posat en coneixement de la comissió de control de dispositiu tal com preveu la normativa”, ha reblat.

La policia aixeca 6.000 actes pel toc de queda

Molinero també s’ha referit al compliment de les restriccions del toc de queda. Ha explicat que el primer cap de setmana es van aixecar 750 actes, el segon 1.411 i aquest 1.300. Des que va entrar en vigor el decret els diversos cossos policials han aixecat unes 6.000 actes per aquesta qüestió.

Denunciar no només a les xarxes socials

El portaveu ha recordat que el primer semestre del 2021 s’han denunciat 230 delictes d’odi contra 308 persones, el 40% per motius lgtbi-fòbics, el 30% per raons d’origen ètnic i racial i la resta per raons polítiques, a persones grans o amb alguna discapacitat.

Et pot interessar  Vist per sentència el judici contra els acusats de deixar vàters i llaços grocs a casa d'independentistes per "ridiculitzar-los"

“No n’hi ha prou en denunciar-ho a les xarxes socials”, ha advertit Molinero. Ha recordat que han entrat a la presó dos autors d’una agressió homòfoba al Somorrostro de Barcelona. “Son a la presó gràcies a la denúncia, sense denúncia possiblement aquestes persones no estarien a la presó”, ha advertit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut