Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Els comuns urgeixen el PSOE a obrir les negociacions amb ERC i Junts abans del previsible fracàs de la investidura de Feijóo

Albiach recorda que els comuns s'han posat a negociar "des de primera hora" i reivindicar la importància d'aprovar la llei d'amnistia

|

- Publicitat -

Els comuns no estan d’acord amb l’estratègia del PSOE de deixar passar el debat d’investidura del candidat popular Alberto Núñez Feijóo, que previsiblement fracassarà per manca de suports, per obrir les negociacions amb els partits independentistes d’ERC i Junts. Així ho ha fet saber la presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, aquest dissabte, 16 de setembre, assegurant que és “imprescindible” que els socialistes no s’esperin al “fracàs” de la investidura de Feijóo per abordar les negociacions.

Des de la fira de La Setmana del Llibre en Català, Albiach ha urgit el PSOE a “accelerar les negociacions”, sumant-se així a ERC i Junts, que des dels seus respectius Consells Nacionals també han redoblat la pressió sobre el PSOE per començar a negociar. La secretària general republicana, Marta Rovira, ha endurit el to contra els socialistes constatant que les converses “no van bé” i avisant que rebutgen negociacions “d’última hora” per “motius partidistes”. Pel seu cantó, la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, s’ha plantat i ha assegurat que Junts no “afluixarà ni rebaixarà demandes”, insistint que mentre la governabilitat d’Espanya depengui de Junts, “Catalunya estarà al centre de tot, sense renúncies i amb fermesa”.

Publicitat

Preguntada per aquesta situació, Albiach ha urgit el PSOE a “posar-se a negociar ja” la propera legislatura: “Ha d’accelerar les negociacions”, ha subratllat. En aquest sentit, Albiach ha insistit que els socialistes no poden esperar-se que es consumi el “fracàs” de la investidura “fake” de Feijóo per començar a negociar: “La feina s’ha de fer ja”, ha reiterat. Així mateix, Albiach ha recordat que els comuns s’han posat a negociar “des de primera hora”, i ha destacat les converses entre Sumar amb ERC, Junts, el PNB i Bildu, així com la reunió de Yolanda Díaz a Waterloo amb el president a l’exili Carles Puigdemont.

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"

Albiach ha tornat a reivindicar la importància d’aprovar la llei d’amnistia, i ha asseverat que Jaume Asens fa temps que treballa amb un grup d’experts per elaborar la nova normativa. Precisament aquest dissabte, el mateix Asens també ha instat el PSOE a posar-se a treballar perquè, en aquesta qüestió, els socialistes no han “mogut fitxa ni presentat cap text”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut