Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Junts treu pit i alerta el PSOE que no afluixaran ni rebaixaran demandes “com fan altres”

Nogueras es planta i assegura que, mentre la governabilitat d'Espanya depengui de Junts, "Catalunya estarà al centre de tot, sense renúncies i amb fermesa”

|

- Publicitat -

Junts referma la seva postura davant el PSOE en el marc de la negociació per a la hipotètica investidura del candidat socialista. La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, durant el Consell Nacional del partit, ha avisat el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el PSOE que Junts “no afluixarà ni rebaixarà demandes com fan altres”. “Això va pel català i també per l’amnistia”, ha afegit. La portaveu també s’ha referit a l’ús de la llengua catalana al Congrés a partir de dimarts vinent, i ha assegurat que la presència de la llengua a les institucions contribueix a “recuperar el respecte” que s’havia perdut cap a Catalunya.

Nogueras s’ha plantat i ha assegurat que, mentre la governabilitat d’Espanya depengui de Junts, “Catalunya estarà al centre de tot, sense renúncies i amb fermesa”. D’aquesta manera la diputada ha reivindicat la postura clau que els resultats de les eleccions del 23-J van atorgar a la formació independentista, tot insistint que “això no va de partit, no va només de negociar, va de país”.

Publicitat

Bona part del discurs de Nogueras ha estat centrat en la reforma del reglament del Congrés dels Diputats que permetrà que, a partir de dimarts vinent, la llengua catalana pugui ser parlada a la cambra baixa espanyola sense represàlies. La diputada, obviant que aquesta també era una petició d’ERC, ha atribuït aquest canvi de reglament a les peticions i pressions de la seva formació. “Ara Catalunya comença a cobrar i cobra per avançat. Nosaltres no fem res a canvi de res”, ha reblat. Amb tot, la portaveu ha considerat que poder fer servir el català a les institucions espanyoles i europees serveix per normalitzar “l’ús de la llengua”.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v

D’altra banda, Nogueras també ha adreçat la recent sentència de l’Audiència de Barcelona a l’exconseller d’Interior Miquel Buch, que el condemna a quatre anys i mig de presó, a la vegada que l’inhabilita durant 20 anys, per un delicte de malversació perquè suposadament va contractar sota el càrrec d’assessor un agent dels Mossos que feia d’escorta a Puigdemont.

Tot i que Buch finalment no ha assistit a l’acte de Junts al·legant un imprevist personal, Nogueras ha volgut agrair la seva tasca al capdavant del Departament d’Interior, i ha carregat amb duresa contra la sentència condemnatòria de l’Audiència. “Això d’Espanya no és justícia ni res que se li assembli” ha denunciat, tot afegint que “l’acarnissament i la venjança és l’únic llenguatge que coneixen”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut