Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Puigdemont treu ferro a la trobada amb Díaz: “És part de la normalitat democràtica a la Unió Europea”

L'eurodiputat de Junts assegura que dialogar no hauria de ser "cap excepcionalitat"

|

- Publicitat -

La reunió entre l’eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha provocat nombroses reaccions. A la sortida de la reunió, Díaz s’ha mostrat optimista sobre les possibilitats d’investir Pedro Sánchez i convençuda que hi haurà més trobades amb Junts.

Tanmateix, el president a l’exili s’ha volgut adreçar a aquells que s’han mostrat sorpresos o crítics amb la reunió. “És part de la normalitat democràtica a la Unió Europea”, ha reflexionat en un missatge a Twitter. “Dialogar i mantenir relacions polítiques entre formacions de diferents ideologies no hauria de ser cap sorpresa, ni cap excepcionalitat”, ha reblat.

Publicitat

A la reunió entre Puigdemont i Díaz, que ha començat a les 12 h a una sala del Parlament Europeu, també hi han participat l’eurodiputat de Junts Toni Comín i l’expresident d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, designat negociador de Sumar amb Junts.

Una “relació normalitzada i estable”

En acabar la trobada, ambdues parts han emès un comunicat conjunt en què apunten que la trobada ha permès establir una “relació normalitzada i estable” entre partits i en el qual coincideixen en “explorar totes les solucions democràtiques per desbloquejar el conflicte polític” entre Catalunya i l’Estat.

El comunicat apunta que la trobada s’ha desenvolupat “amb normalitat i en un to cordial” i que ha estat “fructífera”. “Compartim la profunda convicció que la política s’ha de fer des del diàleg i els principis democràtics. En aquest sentit, estem d’acord en explorar totes les solucions democràtiques per desbloquejar el conflicte polític”, diu el text, que remarca que “la democràcia consisteix en el diàleg entre posicions diferents”.

Et pot interessar  Junts reuneix més de 10.000 inscrits als autocars que s'habilitaran per seguir els actes de Puigdemont a Argelers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut