Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els comuns tornen a criticar ERC per no intentar un “Govern d’esquerres”

|

- Publicitat -

El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha lamentat aquest dilluns el que considera “excuses per part de la gent d’ERC al Parlament” per no intentar la formació d’un executiu d’esquerres a la Generalitat. En una roda de premsa telemàtica, ha instat els republicans a emular un acord similar al que sosté l’Ajuntament de Barcelona, on “ERC és el soci preferent del govern d’Ada Colau”, ha dit. “Aquest acord, que és possible a Barcelona, hauria de ser també possible al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya”, ha subratllat. Un executiu d’ERC i En Comú Podem amb el suport d'”altres forces” –com el PSC– seria “una alternativa al Govern fracassat” dels republicans i JxCat, ha afegit Mena, que ha demanat a ERC que l'”estudiï”.

El també diputat al Congrés ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra l’assignació de 2,6 milions d’euros en ajudes a la cadena de gimnasos DIR. Es tracta d’un crèdit que s’engloba en el pla de viabilitat impulsat per la Generalitat per resoldre els problemes de solvència derivats de les restriccions per la pandèmia de covid-19. Mena, però, ha assegurat que aquests ajuts s’haurien d’haver destinat al sector industrial i ha afirmat que “hi ha indicis més que raonables per preveure que hi ha un tracte de favor” a DIR “pels vincles que hi ha entre aquesta cadena de gimnasos i JxCat”. “La cadena té vincles històrics amb la família Pujol” i amb gent vinculada a l’extinta Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ha advertit.

Publicitat

Davant d’aquesta situació, ha anunciat que els comuns registraran una bateria de preguntes al Govern sobre l’atorgament d’aquestes ajudes i ha emplaçat el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, a donar “totes les explicacions”. “Volem saber per què es destinen aquests diners a empreses amigues de JxCat i no a les pimes o autònoms que més estaran patint”, ha plantejat, i ha preguntat si el previsible nou Govern estarà “presidit per JxCat per la porta del darrere”.

Et pot interessar  Govern i comuns es tornen a reunir quan només queden 24 hores per la votació de les esmenes a la totalitat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut