Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Els comuns segueixen molestos per no ser a la taula de diàleg

|

- Publicitat -

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Susanna Segovia, ha criticat aquest dilluns al matí que JxCat i ERC prioritzin els seus “interessos electoralistes” a les necessitats de Catalunya, especialment de cara a la negociació amb l’Estat i la composició de la taula de diàleg. Els comuns creuen que aquesta trobada, que se celebrarà aquest dimecres, hauria de servir per parlar dels “interessos de tots els catalans” i per “trobar la solució política que requereix el conflicte que s’ha viscut en els darrers anys”. Segovia també ha instat a JxCat i a ERC a “deixar la campanya fora abans de seure a la taula perquè a partir de dimecres es pugui començar a parlar d’una vegada de Catalunya”.

Susanna Segovia ha celebrat que “després dels diferents intents de JxCat i Torra de posar obstacles a la taula de diàleg, per fi es produirà la primera trobada”. Malgrat això, ha “lamentat que Torra s’hagi mantingut en les posiciones sectàries i s’hagi negat a compartir amb la resta de forces compromeses amb el diàleg els objectius que com a Govern es volen portar a la taula de diàleg”. “Ens preocupa la seva negativa a abordar qüestions com la manca d’infraestructures a Catalunya, i reclamem que, per una vegada, s’assegui en aquesta taula com a president de tots els catalans i no només d’una part; la taula no és la joguina electoral de Torra i de JxCat”, ha sentenciat.

Publicitat

La portaveu ha destacat que “la fórmula de Govern d’ERC i JxCat té els dies comptats”, però creu que “el diàleg l’haurà de continuar liderant el pròxim Govern que surti de les urnes”. En aquest sentit, ha demanat que el proper sigui un executiu “amb nous actors que representin aquesta nova etapa que s’ha obert i no barallat en les seves pugnes internes”.

Et pot interessar  Els comuns ratifiquen Albiach com a candidata a les eleccions: "S'ha de restituir el futur, no el passat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut