Edició 2092

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2092

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Els Comuns demanen a ERC i CUP que retirin el suport a Borràs: “Cada dia que passa degrada més les institucions”

|

- Publicitat -

El portaveu de Podem Catalunya i diputat d’En Comú Podem al Parlament, Lucas Ferro, ha demanat a ERC i la CUP que retirin el seu suport a la presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs. Segons ha dit en roda de premsa, “les forces polítiques que han acompanyat Borràs” han de fer una “reflexió” després que la presidenta “hagi mentit la ciutadania i els diputats” arran del cas Juvillà. “Cada dia que passa com a presidenta del Parlament degrada més les institucions democràtiques”, ha afegit. També ha demanat que s’obri al Parlament una comissió d’estudi per construir una “proposta catalana” sobre el sistema de finançament.

Segons Ferro, Borràs ha mentit el ple del Parlament dient que no acceptava la delegació de vot de l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà per un conflicte d’interessos. I ha afegit que, a més, ha eludit les seves responsabilitats “engegant el ventilador sense fi per repartir culpes”. I, en aquest sentit, ha dit que és “indecent” que en culpi els propis treballadors del Parlament.

Publicitat

Sobre aquesta qüestió, ha lamentat que Borràs estigui utilitzant la presidència del Parlament com a “trampolí” per “interessos personals de promoció”.

Pel que fa al debat sobre el sistema de finançament, Ferro considera que Catalunya ha de tenir “veu pròpia” i, per això, ha demanat que en el marc del Parlament es faci una comissió sobre aquesta qüestió per tal de construir una “proposta catalana” que es pugui presentar en la negociació. Segons Ferro, el model s’ha de basar en respectar el principi d’ordinalitat i en posar fi al dumping fiscal.

Et pot interessar  Albiach situa el PSC i ERC com a "principals aliats" d'un "govern progressista"

I en relació a les investigacions per suposades irregularitats que esquitxen els ajuntaments de l’Hospitalet de Llobregat i Cornellà, Ferro ha denunciat que “la sociovergència s’està tapant les vergonyes” tenint en compte que Núria Marín és presidenta de la Diputació de Barcelona gràcies a Junts.

En aquest sentit, ha demanat al PSC que “no amagui el cap sota l’ala” i ha reclamat explicacions de la mateixa Marín, de l’alcalde de Cornellà i del primer secretari dels socialistes catalans, Salvador Illa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut