Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Els comuns consideren que la comissió del Congrés ha d’investigar el ‘lawfare’ “patit” per Colau a Barcelona

David Cid avisa que "el més calent és a l'aigüera" per pactar pressupostos i adverteix que ERC està fent "un gir"

|

- Publicitat -

El portaveu d’En Comú Podem al Parlament, David Cid, creu que les comissions d’investigació del Congrés que tractaran sobre possibles casos de ‘lawfare’ també hauria de tractar els casos que ha “patit” Ada Colau i Barcelona en Comú durant el seu període a l’alcaldia de Barcelona.

“En aquesta comissió estaria bé que el que ha passat a Barcelona i han patit els comuns, amb setze querelles, també formés part de la investigació de ‘lawfare’ a Espanya”, ha dit en una entrevista a Catalunya Informació. Sobre pressupostos, Cid ha advertit que “el més calent és a l’aigüera” i ha dit tenir la percepció que ERC “està fent un gir” que “s’allunya” de les prioritats polítiques que havien marcat en anteriors pactes pressupostaris.

Publicitat

Cid ha mostrat “sorpresa” per la “hipersensibilitat” d’alguns jutges amb declaracions com les que ha fet la diputada de Junts Míriam Nogueras, “i no davant d’alguns fets”. “Crec evident que hi ha hagut ‘lawfare a Espanya'”, ha dit, que assegura que també han “patit” els comuns: “Hem vist com s’ha arxivat la setzena querella contra Colau i Barcelona en Comú”. Per Cid, aquestes querelles formaven part d’una “estratègia reiterada de lobbies econòmics i determinats sectors polítics”, i que alguns jutges “com a mínim s’hi han abonat”.

Per Cid, és “evident” que l’independentisme ha patit ‘lawfare’, que “la dreta ha tingut diferents estratègies per condicionar la política en l’àmbit estatal”, i que també és “evident” que l’han patit Podem i els comuns a Barcelona: “Crec que hi ha pocs polítics al conjunt de l’Estat que hagin tingut setze querelles”.

Negociació de pressupostos

Pel que fa a la negociació de pressupostos, el portaveu parlamentari d’En Comú Podem ha reiterat el rebuig del seu grup al projecte del Hard Rock i alerta que el Govern “està imprimint un gir de 180 graus respecte als acords tancats amb els comuns”. En aquest sentit, posa com a exemple la pujada de preu del transport públic anunciada aquesta setmana, o els canvis al servei de pediatria, que per a Cid és “un atac a la sanitat pública” i la “primera gran retallada d’ERC en matèria de salut pública”.

Et pot interessar  Sánchez cancel·la la seva agenda per "reflexionar" si vol continuar al càrrec després de les diligències a la seva dona

Cid creu que el Govern “no és capaç de governar ni donar resposta perquè aquelles polítiques que anuncia arribin al dia a dia dels ciutadans”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut