Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els comuns arremeten contra JxCat: “Semblen Junts per trinxar Catalunya”

|

- Publicitat -

Els comuns han rebatejat JxCat amb el nom de ‘Junts per trinxar Catalunya’. El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha emplaçat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a deixar d’acceptar “l’agenda gris” del seu soci de Govern, perquè “només pensa en l’especulació”. En una atenció als mitjans aquest divendres a l’Hospitalet (Baix Llobregat), Cid ha denunciat que el projecte urbanístic PDU de Gran Via Hospitalet suposa destruir Cal Trabal i el seu parc agrari. Segons el portaveu parlamentari dels comuns, el projecte és un exemple més del “model de país gris” que té el Govern -junt amb l’ampliació del Prat o el Hard Rock al Camp de Tarragona, perquè “no té en compte les realitats de l’emergència climàtica ni els reptes de país”.

Cal Trabal

Publicitat

L’octubre de 2017 el grup municipal d’En Comú Podem a L’Hospitalet presentava un contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per tal de frenar un projecte que, des del primer moment, es considerava “perjudicial” per a la ciutat i la gent del municipi. El PDU, tal com estava plantejat, afectava el 8% del territori, contribuint a augmentar la massificació a la ciutat més densa d’Europa i plantejar la destrucció de Cal Trabal, l’última zona agrícola de L’Hospitalet.

Aquesta setmana, el Tribunal Suprem ha emès un veredicte d’inadmissió a tràmit del recurs de cassació presentat pel govern de la ciutat, Departament de Territori (JxCat) i Consorci de la Gran Via, tancant així la porta d’aquesta via judicial i retornant-ho al TSJC, perquè emeti la sentència definitiva sobre el projecte urbanístic PDU Gran Via.

Des del grup municipal de L’Hospitalet en Comú Podem es considera que aquesta inadmissió és una “victòria més” dels moviments socials, veïnals i polítics que defensen els espais naturals i s’acaben amb les opcions per a un projecte urbanístic de caràcter “marcadament especulatiu”.

Et pot interessar  Albiach veu la renúncia de Podem al 12-M com un “gest de generositat” per “no fragmentar més l’esquerra”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut