Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Els comuns arremeten contra JxCat: “Semblen Junts per trinxar Catalunya”

Cid denuncia que el projecte Urbanístic de Gran Via Hospitalet suposa destruir Cal Trabal i el seu parc agrari

Agències 08/10/2021
El portaveu dels comuns al Parlament, David Cid, aixeca la mà per indicar el sentit del vot d'una moció durant el debat de política general del 30 de setembre

Els comuns han rebatejat JxCat amb el nom de ‘Junts per trinxar Catalunya’. El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha emplaçat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a deixar d’acceptar “l’agenda gris” del seu soci de Govern, perquè “només pensa en l’especulació”. En una atenció als mitjans aquest divendres a l’Hospitalet (Baix Llobregat), Cid ha denunciat que el projecte urbanístic PDU de Gran Via Hospitalet suposa destruir Cal Trabal i el seu parc agrari. Segons el portaveu parlamentari dels comuns, el projecte és un exemple més del “model de país gris” que té el Govern -junt amb l’ampliació del Prat o el Hard Rock al Camp de Tarragona, perquè “no té en compte les realitats de l’emergència climàtica ni els reptes de país”.

Cal Trabal

L’octubre de 2017 el grup municipal d’En Comú Podem a L’Hospitalet presentava un contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per tal de frenar un projecte que, des del primer moment, es considerava “perjudicial” per a la ciutat i la gent del municipi. El PDU, tal com estava plantejat, afectava el 8% del territori, contribuint a augmentar la massificació a la ciutat més densa d’Europa i plantejar la destrucció de Cal Trabal, l’última zona agrícola de L’Hospitalet.

Aquesta setmana, el Tribunal Suprem ha emès un veredicte d’inadmissió a tràmit del recurs de cassació presentat pel govern de la ciutat, Departament de Territori (JxCat) i Consorci de la Gran Via, tancant així la porta d’aquesta via judicial i retornant-ho al TSJC, perquè emeti la sentència definitiva sobre el projecte urbanístic PDU Gran Via.

Des del grup municipal de L’Hospitalet en Comú Podem es considera que aquesta inadmissió és una “victòria més” dels moviments socials, veïnals i polítics que defensen els espais naturals i s’acaben amb les opcions per a un projecte urbanístic de caràcter “marcadament especulatiu”.