Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Els catalans suspenen sense embuts Felipe VI

Una enquesta torna a evidenciar que Catalunya no és Espanya

Redacció 13/10/2020
Felipe VI, durant el discurs posterior a l'1-O

La població de Catalunya i de les comunitats autònomes espanyoles han valorat aquest cap de setmana, l’actual monarca espanyol, Felipe VI, i un cop més, es reflecteix que Catalunya és un país diferent d’Espanya, ja que ha suspès amb poc més d’un tres sobre deu, l’actual destat espanyol. De la resta de regions enquestades, només Navarra i el País Basc han suspès el monarca, però ratllant l’aprovat amb un 4,5.

L’enquesta, realitzada per la Plataforma de Mitjans Independents que inclou el diari Público, conclou que els catalans han posat un 2,9 a la seva intervenció sobre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. També el suspenen pel seu paper a la crisi del coronavirus o per com va reaccionar després de la publicació de les notícies sobre els negocis del seu pare. A més, la majoria de catalans creuen que Felipe VI tenia coneixement de les comissions il·legals que hauria cobrat el rei emèrit i que, a més, s’hauria beneficiat d’elles.

L’altra cara de la moneda són comunitats autònomes cm Madrid, que posen un 6,8 a Felipe VI, un nou senyal que Catalunya i Espanya estan molt lluny ideològicament.

La mateixa enquesta també assegurava que una majoria de catalans vol una república, però no especificava si catalana o espanyola i per tant, donava peu a la manipulació de les dades sobre aquest aspecte.