Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Elena titlla Mayor Oreja de “fanàtic” per vincular l’extrema esquerra catalana amb l’atac a Vidal-Quadras

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha reaccionat al terrible discurs d’adoctrinament que l’exministre de l’Interior de José Luís Aznar, Jaime Mayor Oreja, va fer ahir en un institut concertat de Madrid en horari lectiu davant 300 menors d’entre 14 i 17 anys. Mayor Oreja, a banda de titllar els socis de govern de “comunistes, nacionalistes i terroristes”, en la mateixa línia que Aznar durant una entrevista a Antena 3, ha intentat atribuir a l’extrema esquerra catalana l’autoria de l’atac a l’expresident del PPC Alejo Vidal Quadras.

Elena ha titllat les paraules de Mayor Oreja de “deplorables”, ja que “està atribuint a ideologies polítiques intents d’assassinat de persones concretes”. “És un fanàtic i un irresponsable absolutament”, ha assegurat Elena en una entrevista a RAC1, a la vegada que ha dit que és “delirant” afirmar que hi ha un moviment per destruir Espanya. “Desconec si aquestes paraules són denunciables des del punt de vista penal, però sí que són políticament denunciables i deplorables” ha afegit, contundent, el conseller d’Interior.

Publicitat

En aquesta línia, ha dit que el que més “l’esgarrifa” és pensar que aquesta persona va ostentar un càrrec de molta responsabilitat a l’Estat. “Va ser ministre d’Interior i va estar a punt de ser president del govern quan hi havia aquell que si Rato, Mayor-Oreja o Rajoy”, ha recordat.

“Aquest senyor ha manat molt i pensa així. Et poses les mans al cap quan el sents, i no m’estranya que hagin passat coses com les que han passat“, ha assenyalat el conseller, que també s’ha referit a l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Diaz. “Han fet de la mentida i el fanatisme el seu fil conductor i ens ha portat on ens han portat: a policies patriòtiques i a usar l’Estat al servei dels seus deliris ideològics”.

Et pot interessar  Elena diu que s'ha "intensificat" el risc d'atacs de llops solitaris i lamenta que el context internacional "no ajuda"

En la seva xerrada als alumnes de l’institut concertat Cristo Rey de Madrid, a banda d’intentar relacionar l’extrema dreta catalana amb l’intent d’assassinat d’Alejo Vidal Quadras, l’exministre també va afirmar que “Espanya està en mans d’ETA, de comunistes i nacionalistes”, mentre restava importància a l’autoria de l’atac terrorista islamista de l’11-M, causat pels acords bèl·lics de José Luís Aznar. També va alertar les futures generacions dels perills als quals s’enfronta Espanya per culpa del nou govern espanyol, i va assegurar que un dels altres grans problemes de l’Estat és que “s’estan substituint els valors cristians pel no-res”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut