Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

L’exgovern d’Aznar aprofita una xerrada escolar per adoctrinar alumnes menors en contra el nou govern: “ETA dirigeix Espanya”

Jaime Mayor Oreja difon informació falsa sobre els atemptats de l'11-M i intenta encolomar a l'esquerra catalana l'autoria de l'atac a l'expresident del PPC Alejo Vidal Quadras

|

- Publicitat -

Una de les grans preocupacions de l’espanyolisme era el suposat adoctrinament al qual l’educació catalana, especialment a través de professors i de la immersió lingüística, sotmetia els alumnes perquè simpatitzessin amb el moviment independentista. Tanmateix, sembla que qui adoctrina no són pas els polítics i mestres catalans, sinó els membres del govern de l’expresident popular José Maria Aznar.

Una prova d’això és la xerrada que l’exministre de l’Interior Jaime Mayor Oreja va fer en horari lectiu a un institut madrileny, on se suposava que havia de defensar la vigència de la Constitució pel 45è aniversari d’aquesta. La xerrada, però, va acabar convertint-se en un míting polític del PP, amb l’exministre criticant durament els pactes d’investidura i difonent informació falsa sobre els atemptats de l’11-M l’atac a l’expresident del PPC. 

Publicitat

Durant una hora i mitja, i davant d’uns 300 alumnes d’entre 14 i 17 anys, l’exministre d’Aznar va estar alertant les futures noves generacions dels perills als quals s’enfronta Espanya per culpa del nou govern espanyol. “Espanya avui està en caiguda lliure, ha decidit llançar-se al buit. La culpa és d’un projecte suïcida que va sumar l’esquerra, els socialistes, comunistes i nacionalistes, amb ETA de capità general” va afirmar l’exministre, que també va assegurar que un dels altres grans problemes de l’Estat és que “s’estan substituint els valors cristians pel no-res”.

Per si això no fos prou greu, l’exministre també va parlar sobre l’atemptat islamista de l’11-M provocat per la intervenció espanyola a la guerra d’Iraq, relacionant-lo amb el recent atemptat contra l’expresident del PP català Alejo Vidal Quadras, l’autoria del qual va intentar atribuir a l’extrema esquerra catalana.

Et pot interessar  El president del Senat redobla l'enfrontament per l'amnistia i acusa la Mesa del Congrés d'usurpar funcions als diputats

“Jo crec que Espanya va canviar de rumb el 2004. Hi va haver un atemptat terrorista, no sé si m’interessa l’autoria. És com l’atemptat de l’altre dia al meu amic Alejo Vidal Quadras. L’objectiu és desestabilitzar Espanya. Qui ho va fer, els russos, les extremes esquerres catalanes, l’extrema dreta espanyola…? M’és igual” va declarar l’exministre.

L’institut on Mayor Oreja va fer la xerrada, el centre concertat madrileny Cristo Rey de Madrid, no va veure res problemàtic en el discurs de l’exministre. De fet, una de les monges, que ‘El País’ identifica com la mare Cristina, va dir als alumnes que tenen l’obligació de defensar la dignitat de la nació espanyola, i els va demanar que perdin la por de lluir la bandera nacional. L’acte va cloure amb el professor de música tocant l’himne espanyol en directe.

Segons apunta RAC1, l‘institut, en ser concertat, rep diners públics directament de la conselleria d’Educació de la Comunitat de Madrid. No obstant això, el departament educatiu madrileny ha evitat respondre les preguntes de l’emissora sobre si sabien que se celebraria aquesta xerrada en horari lectiu, ja que aquest tipus d’actes no estan permesos en horari escolar.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut