Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El TSJC demana a Justícia que proporcioni urgentment tests ràpids a les presons

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha demanat al Departament de Justícia que amb “caràcter urgent i immediat” proporcioni als centres penitenciaris equips de protecció individuals i també faciliti “l’accés massiu de tests ràpids” de diagnòstic de coronavirus, entre altres mesures. La sala social del TSJC ha estimat unes mesures cautelaríssimes sol·licitades pel sindicat Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC-CCOO). Així, el tribunal demana al departament que proporcioni mascaretes, guants, bates, pantalles facials, ulleres, gels antisèptics i termòmetres sense contacte, que reposi el material per substituir el que ha caducat, i que desinfecti diàriament els centres de treball.

Les mesures aprovades pel TSJC també inclouen una planificació de formació de l’ús dels equips de protecció individual, així com aplicar processos de descontaminació i eliminació de residus del material utilitzat.

Publicitat

El tribunal argumenta que aquesta és una petició que arriba “d’un col·lectiu de treballadors que presta un servei essencial en aquesta situació d’estat d’alarma”, i que ho han de fer “en un entorn tancat”, de manera que tant els treballadors com els interns són “especialment vulnerables”.

Et pot interessar  Junts, Vox, Cs i el PPC demanen la dimissió d'Ubasart i el PSC reclama que s'assumeixi responsabilitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut