Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

El TSJC demana a Justícia que proporcioni urgentment tests ràpids a les presons

També demanen que es desinfecti diàriament els centres de treball

Agències 08/04/2020
Interior del TSJC / ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha demanat al Departament de Justícia que amb “caràcter urgent i immediat” proporcioni als centres penitenciaris equips de protecció individuals i també faciliti “l’accés massiu de tests ràpids” de diagnòstic de coronavirus, entre altres mesures. La sala social del TSJC ha estimat unes mesures cautelaríssimes sol·licitades pel sindicat Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC-CCOO). Així, el tribunal demana al departament que proporcioni mascaretes, guants, bates, pantalles facials, ulleres, gels antisèptics i termòmetres sense contacte, que reposi el material per substituir el que ha caducat, i que desinfecti diàriament els centres de treball.

Les mesures aprovades pel TSJC també inclouen una planificació de formació de l’ús dels equips de protecció individual, així com aplicar processos de descontaminació i eliminació de residus del material utilitzat.

El tribunal argumenta que aquesta és una petició que arriba “d’un col·lectiu de treballadors que presta un servei essencial en aquesta situació d’estat d’alarma”, i que ho han de fer “en un entorn tancat”, de manera que tant els treballadors com els interns són “especialment vulnerables”.