Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Tribunal d’apel·lació de Brussel·les decideix dijous sobre l’extradició de Lluís Puig

|

- Publicitat -

El Tribunal d’apel·lació de Brussel·les decidirà aquest dijous sobre l’extradició del conseller, Lluís Puig, a qui Espanya reclama per un presumpte delicte de malversació de fons públics en la causa del procés independentista. Al desembre aquest òrgan de justícia va escoltar l’exconseller en una vista que es va perllongar durant quatre hores i després de la qual va indicar la data del 7 de gener per determinar si accepta o rebutja l’entrega del polític, després que la Fiscalia recorregués la decisió del jutge de primera instància contra la seva extradició.

La decisió del Tribunal d’apel·lació previsiblement no serà l’última fase del procés perquè qualsevol de les parts podrà acudir al Tribunal de cassació belga, una via que la defensa de l’exconseller ja ha dit que esgotarà si s’autoritza la seva entrega a Espanya. L’extradició de Puig, exiliat a Bèligica, des del 2017, va ser rebutjada el passat mes d’agost en primera instància. La justícia espanyola demana la seva entrega per un presumpte delicte de malversació de fons públics en la causa del ‘procés’ independentista, com a part del Govern que va organitzar el referèndum de l’1-0 al 2017.

Publicitat

Aquest va ser el primer veredicte dels tribunals belgues sobre les ordres europees de detenció i entrega (OEDE) que va cursar el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, contra els polítics independentistes que es van traslladar fora del país fa més de tres anys.

Et pot interessar  Òmnium desplega una pancarta gegant a l'aeroport del Prat denunciant que 'A Espanya, protestar és terrorisme'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut