Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El PSOE treu pit de defensar millor la unitat d’Espanya que el PP

Ábalos afirma que és amb el PP quan l’independentisme gosa “desafiar” l’estat

Agències 06/06/2021
Ábalos durant un acte del PSOE aquest diumenge a València.

El secretari d’Organització del PSOE i ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat que els “desafiaments de l’independentisme” es van produir durant el Govern de Mariano Rajoy. “Amb el Govern del PP es va produir el referèndum i la declaració d’independència. Això era el resultat de l’absència de política, de la indolència, de l’època de l’hamaca i del puro, de pusil·lànimes”, ha sentenciat. Així ho ha manifestat aquest diumenge el ministre durant la seva participació en un acte del PSOE a València per a celebrar els tres anys de Sánchez com a president.

En concret, Ábalos ha fet referència al fet que amb el Govern del Partit Popular, en una situació “de feblesa”, és quan es produeixen “els desafiaments de l’independentisme”, com el referèndum il·legal o la declaració d’independència, però ha remarcat que en aquest moment el PSOE “va tornar a estar a l’altura per Espanya i per l’Estat de Dret”. En la mateixa línia, ha afirmat que van haver de gestionar la sentència del ‘procés’ i que van veure “Barcelona incendiada” un mes abans d’haver de votar. Aquesta sentència, en les seves paraules, “va venir a sancionar fets que s’havien produït durant el Govern de Rajoy”.

“A nosaltres ens toca gestionar aquesta mala gestió i encarar-ho novament amb el propòsit de la convivència entre iguals, el de la cohesió social i territorial. Novament ens toca fer-ho, no és fàcil però mai ens han tocat les tasques fàcils”, ha assenyalat. En aquest punt, Ábalos ha destacat que el faran “inspirats en els valors de la Constitució” i “amb respecte a la legalitat”: “Em crida l’atenció que se’ns acusi d’il·legals, de no respectar la Constitució, un partit que ara mateix no sap què fer amb la imputació de María Dolores de Cospedal”.