Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSOE prova de desentendre’s de la detenció fallida de Puigdemont

|

- Publicitat -

La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha evitat pronunciar-se sobre la detenció i alliberament de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l’Alguer, perquè el PSOE –ha dit- “no valora resolucions judicials”.

En tot cas ha destacat que “tant el govern d’Espanya com el de la Generalitat són conscients que la taula de diàleg és una finestra d’oportunitat per al futur i per a una recuperació justa”. “La taula de diàleg segueix en marxa, i l’important és arribar a acords, que a vegades no serà senzill ni fàcil, però val la pena”, perquè “en el camí de la recuperació el diàleg és imprescindible”, ha dit.

Publicitat

Així, Lastra ha mostrat les dues cares dels socialistes, que mentre afirmen que volen dialogar, també donen suport a la intervenció del Ministeri d’Interior per perseguir a Carles Puigdemont i continuen amb tota la repressió i persecució de l’Estat.

Els socialistes han criticat que “Casado parla d’ampliar el PP, però només està ampliant la ultradreta”. Així, ha estat dura amb el dirigent popular, ja que a parer seu “endolceix, obre la porta de les institucions, i subcontracta les propostes de l’extrema dreta” ha dit.

Amb aquesta estratègia Lastra ha intentat vendre la idea que el PSOE és un partit esquerrà, sense moure’s de la posició del partit. Cal recordar que PSOE, PP i Vox han fet un bloc comú en certs aspectes com per exemple per impedir la creació d’una comissió d’investigació contra la monarquia espanyola.

La roda de premsa ha estat plena d’evasives en la qual Lastra ha fugit d’estudi. El que no ha faltat, però, han estat promeses i eslògans polítics com: “La recuperació justa” o “Espanya avança” que fins ara no han estat avalats amb fets.

Et pot interessar  La Moncloa veu a la baixa el "suflé" de Puigdemont i confia a retenir ERC i Junts a canvi d'almoines
Publicitat

Opinió

Minut a Minut