Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

El PSOE formalitza la denúncia per la pallissa al ninot de Pedro Sánchez a Ferraz

Al·lega que poden constituir delictes d'injúries, amenaces, d'incitació a l'odi i contra l'honor

|

- Publicitat -

Pas endavant del PSOE per respondre els atacs de la dreta del PP i l’extrema dreta de Vox contra els socialistes. La concentració del PP i Vox davant la seu del PSOE a Madrid la nit de Cap d’Any, on els manifestants van apallissar un ninot que representava ser Pedro Sánchez, continua escandalitzant el PSOE, que tal com va anunciar, ha formalitzat la denúncia per aquests fets davant la Fiscalia aquest divendres.

Els socialistes han denunciat els fets al·legant que poden constituir delictes d’injúries, amenaces, i contra l’honor, ja que els concentrats va actuar amb “violència i intimidació”. A més, afegeix que es va produir un delicte d’incitació a l’odi contra el PSOE, els seus representants, els seus militants i simpatitzants, la seva ideologia i el que representa, perquè els càntics i els fets lesionen el seu honor com a organització.

Publicitat

Tal com exposen a l’escrit, la pallissa al ninot i els múltiples càntics contra Sánchez “excedeixen de la crítica política” i situen el PSOE “a l’objecte de la diana d’una exaltació de conductes amb tints violents, d’odi, d’hostilitat i discriminació” que “inciten a actituds no legítimes” i posen en risc “encara que abstracte, la seva pròpia seguretat i integritat personal.

El PSOE identifica Revuelta com l’organitzador de l’esdeveniment i a Antonio Martínez –la persona que va declarar davant la Policia Nacional- com el responsable d’una recaptació de fons que va ascendir a 20.078 euros en donatius.

El passat dilluns, l’endemà dels fets, el portaveu del PSOE Patxi López va condemnar-los tot acusant el PP i Vox d’incitar a l’odi contra el govern espanyol; a la vegada, va anunciar que el partit prendria mesures legals per tal de reclamar responsabilitats i reparar els danys. Altres formacions també s’han sumat a condemnar la pallissa al ninot, que recorda molt a la crema d’un ninot de Puigdemont que va tenir lloc a Sevilla el 2019

Et pot interessar  La FECAC aprofita la Fira d'Abril una vegada més per fer-li campanya a l'espanyolisme més ranci i l'extrema dreta

Amb tot, però, el PP va desmarcar-se de les acusacions, limitant-se a afirmar que no els va agradar el que va passar durant la concentració, però aprofitant per retreure al PSOE que no condemnés en el seu moment ls “insults a Almeida“, la “crema de ninots amb la imatge de Feijóo a Galícia” o “la crema d’imatges del president del PP a la Diada”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut