Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

[Vídeo] L’odi a Puigdemont en un poble de Sevilla on disparen i cremen un ninot seu

Els veïns del poble de Coripe, a Sevilla, han escollit el president a l’exili Carles Puigdemont per a la festa anual de La Quema de Judas, en que tirotegen i […]

Redacció 21/04/2019
Ninot de Puigdemont que després va ser afusellat en un acte a Coripe.

Els veïns del poble de Coripe, a Sevilla, han escollit el president a l’exili Carles Puigdemont per a la festa anual de La Quema de Judas, en que tirotegen i cremen un ninot d’un personatge conegut per haver comès una mala acció. Una imatge que ha deixat entreveure la catalanofòbia que s’ha imposat en alguns indrets de l’estat espanyol, amb un ninot de tamany real del president vestit amb una estelada i un llaç groc que han passejat per tot el poble i han acabat penjant d’una figuera.

L’any passat, la polèmica ja va sacsejar la localitat quan van cremar el ninot d’Ana Julia Quezada, l’assassina confessa del nen Gabriel, i l’alcalde (PSOE) va dir que esperava que el ninot linxat fos Puigdemont.  Qui escull el personatge és l’AMPA de l’escola, els pares dels infants de Coripe.

AMPLIACIÓ.- Torra denunciarà 

El president de la Generalitat, Quim Torra, denunciarà la simulació d’afusellament i crema de Carles Puigdemont, aquest diumenge a Coripe (Sevilla). En un missatge a Twtitter, Torra ha qualificat d'”hòrrid, fàstic extrem” i “intolerable” els fets.