Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

El PSC rebutja “posar vetos” per formar govern després del 12-M

Romero defensa estudiar els impostos propis de Catalunya per eliminar-ne alguns

|

- Publicitat -

La número 2 de PSC a les eleccions catalanes, Alícia Romero, ha rebutjat “posar vetos” per formar govern després de 12 de maig i ha defensat la capacitat d’arribar a acords amb tothom, al marge de l’extrema dreta. En una entrevista a Ser Catalunya ha recordat que els socialistes ja han tancat pactes amb ERC, Junts i comuns en altres institucions i, per tant, ha reivindicat la capacitat de “pactar amb qui toqui en els temes importants”. De totes maneres ha demanat no avançar pantalles i esperar a les eleccions, ja que confien poder governar en solitari. Després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi afirmat que no investirà Salvador Illa, Romero ha dit que són “declaracions maximalistes típiques de campanya” que “no ajuden”.

D’altra banda, Romero s’ha referit al finançament de Catalunya, que centrarà part de la campanya. La socialista ha explicat que volen avaluar els impostos propis de Catalunya per eliminar-ne alguns. Segons creu, n’hi ha alguns que generen pocs recursos però en canvi suposen molta burocràcia i ha assegurat que els més afectats són les petites empreses.

Publicitat

Sobre la proposta del president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit que és un document “poc rigorós” i que la va “decebre”. Segons creu, no està prou treballat i sembla fet “una mica a correcuita”. En aquest marc ha recordat que una de les propostes dels socialistes és desplegar el consorci tributari que contempla l’Estatut.

Referèndum

Romero també s’ha referit a la proposta d’Aragonès de plantejar un referèndum. La socialista ha rebutjat la iniciativa per “divisiva” i ha assenyalat que aquesta via “ja ha generat molta frustració”. A més, l’ha diferenciat dels indults i l’amnistia, que creu que han servit per “normalitzar la situació i tornar a fer política de manera raonable”. El referèndum creu que implica “repetir un fracàs”.

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut